Joulunavaus elävöittää Seinäjoen keskustan

Keskustan joulunavauksen ohjelman ovat suunnitelleet Hanna Manninen ja Ville Laakkonen . Johanna Koskiahde

Johanna Koskiahde

Keskustan joulunavauksen 4. joulukuuta järjestää Into Seinäjoki ja ohjelman tuottaa SeAMKissa kulttuurituottajiksi neljättä vuotta opiskelevat Hanna Manninen ja Ville Laakkonen. Opiskelijat pääsevät vihdoin näkemään suunnittelemansa tapahtuman toteutuvan.

– On ihanaa saada tehdystä työstä palkinto, nähdä tapahtuman toteutuvan. Onhan se ollut harmillista, että tapahtumasuunnitteluja ei koronan takia ole päästy viemän toteutukseen asti. Lähdin Seinäjoelle opiskelemaan alaa juuri siksi, että tämä on tunnettu tapahtumakaupunki, Savosta kotoisin oleva Hanna Manninen sanoo.

Myös Ville Laakkonen kiittelee Seinäjokea opiskeluympäristönä.

– Olen Tampereelta kotoisin, ja tuntuu, että Seinäjoella keikoilla on yleisöä isompaa Tamperetta vastaava määrä. Seinäjokelaiset ovat aktiivisia osallistujia, ja se on tosi hienoa, hän sanoo.

Ohjelmatuottamisen ulkoistus opiskelijoille on tuttu käytäntö.

– Uudet tekijät tuovat aina uutta ilmettä tapahtumaan. Perinteisiä elementtejä, kuten joulupukki, on toki myös mukana. Toivottavasti kaupunkilaiset lähtevät nauttimaan tapahtuman uskomattoman hienosta joulutunnelmasta, sanoo Niina Koskipalo Into Seinäjoesta.

Joulunavauksen ohjelmaan kuuluu kello 13 alkava oheisohjelma ja kello 16 alkava kaksituntinen varsinainen joulunavaustapahtuma.

–Toivomme, että ihmiset tulevat keskustaan nauttimaan tunnelmasta ja keskustan yritysten tarjouksista. Lapsille on poniratsastusta ja kaverikoirat ovat torilla rapsuteltavina. Ja tietenkin läsnä on joulupukki, kertoo Laakkonen.

– Tiivis kahden tunnin joulunavausjuhla alkaa kaupungin ja seurakunnan joulutervehdyksillä. Lisäksi luvassa on upeita esittävän taiteen esityksiä, kuten tulitanssia, musiikkia ja laulua. Kaikki lähiseudun taitajia, Manninen jatkaa.

Härmän liikenne tarjoaa tapahtumaan maksuttoman bussikyydin linjoilta 1-8, 10, 11, 11K, 13 ja 13K.

– Tapahtuma on kaikkineen maksuton ja ilmainen bussikyyti helpottaa osallistumista. Perjantain ja lauantain keskustorilla järjestetään myös joulumarkkinat, Manninen kertoo.

Kaupunkilaisten keväällä äänestyksessä valitsemat keskustan uudet jouluvalot loistavat upeana, Seinäjoen Energian asennettua ne paikoilleen. Jouluvaloja on myös entiseen malliin Koulukadulla sekä Keskuspuistossa.

– Myös kirjaston vieressä oleva luonnonkuusi on perinteiseen tapaan valaistu ja sen äärellä on jouluseimi. Jouluvaloja on kaupunkilaisten toiveiden mukaan pyritty lisäämään, budjetin rajoissa. Nyt myös Kalevankatu sai jouluvalot. Käytössä on energiatehokkaita led-valoja, kertoo kaupunginpuutarhuri Kari Hirvensalo.

Kommentoi