3 000 opiskelijan opintotuki päättyy – Tässä syy

Opintotuki päättyy vuoden vaihteessa noin 3 000 korkeakouluopiskelijalta. Syynä on se, etteivät opinnot ole edenneet riittävän nopeasti, kertoo Kela tiedotteessaan.

Kelassa seurataan vuosittain korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä. Tänä syksynä seuranta tehtiin noin 131 600 opiskelijalle.

Tänä syksynä Kela lähetti opiskelijoille selvityspyyntöjä enemmän kuin viime vuonna. Lukuvuoden 2019–2020 edistymisen seurannassa opintopistevaatimuksia oli lievennetty kaikilta korkeakouluopiskelijoilta koronaepidemian vuoksi.

Lukuvuoden 2020–2021 seurannassa opintosuoritusvaatimusta ei lievennetty. Jos koronaepidemia vaikutti opintojen edistymiseen, piti opiskelijan kertoa siitä, kun hän vastasi selvityspyyntöön.

Kela kertoo nyt tiedotteessaan, että arviolta 3 000 opiskelijan opintotuki lakkautetaan ensi tammikuusta alkaen, koska opiskelija ei ole suorittanut riittävästi opintopisteitä.

Näistä noin 1 700 opiskelijan opintotuki lakkaa, koska opiskelija ei vastannut selvityspyyntöön. Jos opintotuki on päätetty lakkauttaa sen vuoksi, että opiskelija unohti vastata selvityspyyntöön, hän voi pyytää lakkautuspäätöksen oikaisua. Opintotuen lakkautuspäätöksessä kerrotaan, miten opiskelija voi saada jälleen opintotukea.

Ilouutinen opiskelijoille – Opintotuen tulorajoja ollaan nostamassa

Opintolainan korot ennätysalhaalla

Kela perii opintotukea takaisin yli 40 000 opiskelijalta – tienasivat liikaa