Seinäjoen kahdelle festivaalille korona-avustusta

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korona-avustusta taide- ja kulttuurifestivaaleille niiden jatkuvuuden turvaamiseksi. Tuen saajien joukossa on Seinäjoen Tangomarkkinat ja Provinssin järjestävä Seinäjoki Festivals.

Kyseinen opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä korona-avustus on tarkoitettu tapahtuma-alan toimijoille vakiintuneen festivaalitoiminnan jatkumisen turvaamiseen. Avustuksen saajalla tulee olla palkattua henkilöstöä ja toiminnan tulee olla ammatillista ja vakiintunutta taide- ja kulttuurifestivaalitoimintaa.

Seinäjoelta kaksi tämän tason toimijaa, Seinäjoen Tangomarkkinat Oy ja Provinssia järjestävä Seinäjoki Festivals Oy, saivat myönteisen päätöksen hakemuksiinsa. Tapahtumakaupungin kannalta tämä on positiivinen uutinen. Tulevana kesänä saadaan koronan salliessa tutut ja tunnetut suurtapahtumat kaupunkiin.

– Tämä on merkittävä tuki festivaalille, mutta hieno uutinen myös koko kaupungille näiden tapahtumien jatkuvuuden turvaamisen näkökulmasta. Aivan mahtavaa, että tällainen tukipaketti on alalle saatu, toteaa Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pasi Ojala.

Tuki tasapainottaa miinukselle viime vuosina kääntynyttä taloutta. Provinssin toimintaan ministeriö myönsi avustusta 220 000.

– Avustus on tässä kohtaa todella tarpeen, kun ei pariin vuoteen ole päästy tapahtumaa järjestämään. Tämän avustuksen myötä saadaan katsoa kirkkaasti tulevaan kesään ja eteenpäin. Avustuksen ansiosta voimme toteuttaa tapahtuman ammattitaitoisen henkilöstömme voimin, pitää huippuammattilaisistamme kiinni, toteaa Seinäjoki Festivalsin toimitusjohtaja Marko Kivelä.

Ministeriön mukaan tuki on suunnattu harkinnanvaraisena yleisavustuksena toimintaan sellaisille taide- ja kulttuurifestivaaleja järjestäville yhteisöille, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronan vuoksi merkittävästi. Ministeriön tavoitteena on, että järjestävien yhteisöjen toimintaedellytykset voidaan säilyttää koronapandemian ja siitä elpymisen aikana. Tavoitteena on myös auttaa yhteisöjä kehittämään toimintaa ja ylläpitämään työllisyyttä.

– Totta kai, kun toiminta on ollut kaksi vuotta suljettuna eikä tapahtumilla ole tuloja juuri ollut, Tangomarkkinoille myönnetyllä 150 000 euron avustuksella on iso merkitys. Käytännön organisaation ylläpitämiseen ja toiminnan jatkuvuuden mahdollistamiseen se käytetään, Ojala toteaa.

Ensi kesästä ei kukaan varmuudella tiedä, mutta festivaalien parissa tehdään jo sitä kohti työtä tarmolla.

– Tässä tehdään täydellä vauhdilla ja hyvällä fiiliksellä ensi kesän tapahtumaa. Osa ohjelmasta on jo julkaistu ja viimeistään tammikuussa julkistetaan lisää, Ojala kertoo.

Samoin Provinssi on julkistanut jo osan ohjelmastaan.

– Meillä painetaan täysillä kohti ensi kesän tapahtumaa, sanoo Kivelä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat