Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt alkaa kuntoilu hyvinvoinnin eteen

Uudenvuoden lupaukset ovat usein ylimitoitettuja ja liian ankaria. Päämäärä saavutetaan pysyvimmillään pitkäjänteisellä työllä, rohkaisee personal trainer Janika Hautala.

Vuodenvaihde on otollisinta aikaa tehdä jälleen kerran se päätös, jonka tuloksena syntyy Uusi ja Uljas Minä. Media alkaa hyvissä ajoin joulun jälkeen rummuttaa, kuinka kinkkukilot ja konvehdit sulatetaan kehosta noin vain, eikä tee edes tiukaa. Aikajänne näissä utopistisissa ihmedieeteissä on yleensä epärealistinen ja kas - taas seuraa pettymys. Miksen onnistunut taaskaan, kysyy moni.

– Jutun ydin on juuri tämä; mahdottomat odotukset, kiirellä lopputulokseen ja ankaran, veren maku suussa puurtamisen kautta. Hankala ja raskas yhtälö toteuttaa, kertoo Janika Hautala.

Hän tietää mistä puhuu, sillä nainen on liikunnaohjaajaksi kouluttautumisen jälkeen opiskellut myös personal traineriksi, pt:ksi.

– Tätä työtä olen nyt tehnyt viitisen vuotta suurella sydämellä ja voin ilokseni kertoa, ettei kukaan asiakkaistani ole jättänyt hänelle räätälöityä ohjelmaa niin sanotusti kesken.

Akilleen kantapää treenusta ja uutta, uljasta elämäntapaa aloitettaessa on kiire, ankaruus ja ehdottomuus -yhtälö.

– Ei hyvä, pudistelee pt päätään.

Kun kehon endorfiinit eli mielihyvähormonit saadaan liikkeelle, liikunnasta muodostuu itsestäänselvyys, mielihyvää tuottava osanen.

– Viikon kestävät ihmedieetit kuormittavat kehoa ja ennen kaikkea mieltä tarpeettoman paljon. Tietty armeliaisuus itseään kohtaan edesauttaa eteen päin. Kun haetaan pysyviä muutoksia, hyvää oloa ja terveyttä, stressi tai kiire altistavat itsesyytöksiin. Muutos vie aikaa, painottaa Hautala.

Pt kertoo, kuinka selkeät tavoitteet, kuten mitä muutosta haen ja miksi niin teen, auttavat selkeyttämään kokonaisuutta.

– Siinä kohtaa tehtäväni on se asiakkaalle kertoa; ruokavalio, treeniohjelma ja mitä kuka kulloinkin tarvitsee ja haluaa. Tätä työtä tehdään yksilöä kunnioittaen.

Hautala työskentelee Unelmasalilla, jonka asiakaskunta koostuu vain naisista.

– Tavallaan tämä on naisten olohuone. Asiakkuuden hankittuaan talon laitteet ja tilat ovat käytettävissä; muun muassa sauna, hierovat tuolit ja erilaiset, monipuoliset laitteet sekä ryhmäliikuta. Ei tänne tarvitse tulla vain treenaamaan. Unelmien tavoittelussa tarvitaan myös suvantopaikkoja ja sellaisenakin tämä toimii.

Vuodenvaihteen aikaan täyttyvät jumpparyhmät alkavat parin viikon ahkeran uurastamisen jälkeen käydä vajaina – into lopahtaa.

– Osaltaan tv:n eri kanavien ihmelaihdutukset ovat osasyy vääristyneisiin tavoitteeisiin. Siinä vaiheessa pt on oiva apu. Tsemppari, tuki ja osaava, ammattitaitoinen apu. Muutoksessa on otettava mukaan niin keho sekä terveys, kuin ihmisen psyykekin. Kaikki tärkeitä osa-alueita.

Pt:n puheessa toistuu usein toteamus hyvän kiertoon laittamisesta.

– Kun kehon endorfiinit eli mielihyvähormonit saadaan liikkeelle, liikunnasta muodostuu itsestäänselvyys, mielihyvää tuottava osanen. Hyvä olo ruokkii hyvää oloa. Monesti asiakas suree käyneensä ”vain lenkillä”. Se on hieno asia sekin!

Pt:n asiakkaiden ostamien palveluiden hinta vaihtelee kympeistä satasiin kuukaudessa. Se, mitä halutaan, kuinka kauan pt rinnalla tukena kulkee ja monet muut seikat vaikuttavat hintahaarukan täsmentymiseen.

– Askel askeleelta edeten mennään. Yksikään kymmenistä asiakkaistani ei ole kuluvana vuonna jättänyt leikkiä kesken. Oma terveys on paras sijoitus.