Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iltasaduista syntyi lastenkirja

Taru ja Nelli Kivineva istuvat keittiön pöydän äärellä ja selailevat uuden uutukaista lastenkirjaa. Se on äidin ja tyttären yhteistyöllä syntynyt Meidän Meeri.

Taru Kivineva kertoo, että kirjan yhdeksän tarinaa perustuu oikeisiin tapahtumiin. Alunperin ne on kirjoitettu perheen kuopukselle, Sallalle, iltasaduiksi kuusi vuotta sitten.

– Nappasin päivän tapahtumia kertomuksiin. Kirjoitin ne tietokoneella, tulostin ja sitten luin ne Sallalle illalla. Muistan, että teksti tuli todella luontevasti, eikä sitä tarvinnut puskea yhtään.

Ensimmäinen laatuaan kirja ei Kivinevalle ole.

– 10 vuotta sitten kirjoitin kirjan siskoni pojalle. Sisko aina valitti, että poika ei halua lukea mitään. Kysyimme häneltä, mistä asiasta hän tykkäisi lukea, jos saisi valita ihan mitä tahansa. Poika kertoi, että hänellä on mielikuvitusystävät Porre ja Pusse. Niinpä kirjoitin kirjan Porresta, Isokyrön yläkoululla ja Kyrönmaan lukiossa äidinkielen opettajana työskentelevä Kivineva kertoo. Kirja sai kunniamaininnan Möllärimestari-omakustannekilpailussa vuonna 2012.

Iltasatujen painaminen kirjaksi on ollut Taru Kivinevan mielessä vuosia. Tarinat ovat häntä ominta itseään ja hän on niihin tyytyväinen. Tyytyväinen siinä määrin, että halusi painaa ne muidenkin saataville.

– Yksi syy oli myös se, että en ollut aivan tyytyväinen sen ensimmäisen kirjan ulkoasuun ja taittoon ja halusin tehdä tämän kirjan toisin. Tämä kirja painettiin entisen luokkakaverini, Vesa Hiltusen Bookcover -nimisessä painotalossa. Sekin oli yksi syy lähteä painattamaan kirjaa. Oli kiva tehdä se paikallisessa yrityksessä.

Tämä oli tosi kiva projekti. Luin tarinoita läpi ja mietin, millaisia kuvia niihin tekisin. Me voitais äitin kanssa tehdä lisääkin näitä Meeri-kirjoja.

Nelli Kivineva

Kirjasta otettiin 100:n kappaleen painos, joka on jo myyty loppuun.

– Markkinointi on kyllä ollut aika heikkoa. Kirjalla on omat facebook-sivut, jonka kautta sitä on voinut tilata ja sitä on ollut myynnissä muutamissa joulukaupoissa, sekä Adlibris ja suomalainen.com -verkkokaupoissa. Kysynnän ansiosta täytyy ottaa siitä vielä toinen painos, Taru Kivineva suunnittelee.

15-vuotias Nelli Kivineva oli mielissään kun äiti pyysi häntä tekemään kirjaan kuvituksen.

– Olisin halunnut tehdä jo ensimmäiseen kirjaasi kuvat, vaikka olin silloin vasta 5-vuotias. Katselin usein kirjan kantta ja ajattelin, että voi kun minä olisin voinut tehdä kuvan, Nelli sanoo äidilleen.

– Voi minä en tiennyt ollenkaan, Taru Kivineva yllättyy.

Nelli Kivineva on aina tykännyt piirtää.

– Tämä oli tosi kiva projekti. Luin tarinoita läpi ja mietin, millaisia kuvia niihin tekisin. Me voitais äitin kanssa tehdä lisääkin näitä Meeri-kirjoja, Nelli-tyttö miettii.