Aluevaltuuston paikkajako selvillä Etelä-Pohjanmaalla

Hallituksen puheenjohtajuus keskustalle, valtuuston puheenjohtajuus kokoomukselle. Kaikki puolueet ovat mukana lautakuntatyössä.

Puolueet ovat päässet sopuun aluevaltuuston keskeisimmistä luottamushenkilöpaikoista Etelä-Pohjanmaalla, tiedottavat puolueet.

Neuvottelut aloitettiin keskiviikkona 26.1. keskustan johdolla ja puheenjohtajuuksista sovittiin maanantaina. Puolueet sopivat vielä yhdessä lautakuntien sukupuolijaosta tiistaina 8.2.

Aluevaltuuston puheenjohtajuus menee kokoomukselle, valtuuston 1. varapuheenjohtajuus keskustalle, 2. varapuheenjohtajuus perussuomalaisille ja 3. varapuheenjohtajuus sosialidemokraateille.

Hallituksen puheenjohtajuus menee keskustalle, 1. varapuheenjohtajuus kokoomukselle ja 2. varapuheenjohtajuus keskustalle.

Keskusta johtaa henkilöstö-, tutkimus- ja kehittämislautakuntaa, talous- ja investointilautakuntaa sekä tarkastuslautakuntaa. Kokoomus johtaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä yhdyspintojen lautakuntaa ja turvallisuuslautakuntaa. SDP johtaa yksilöasioiden jaostoa.

Varapuheenjohtajuudet jakautuvat keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kesken siten, että keskustalle tulevat turvallisuuslautakunnan varapuheenjohtajuus ja yksilöasioiden jaoston varapuheenjohtajuus. Kokoomukselle tulee tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajuus. Perussuomalaiset saavat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä yhdyspintojen lautakunnan varapuheenjohtajuuden sekä talous ja investointilautakunnan varapuheenjohtajuuden. Kristillisdemokraateille tulee henkilöstö- tutkimus ja kehittämislautakunnan varapuheenjohtajuus.

– Kiitän kaikkia puolueita rakentavista neuvotteluista. Lähtökohtana oli alusta saakka paitsi vaalituloksen kunnioittaminen, myöskin se, että jokainen aluevaltuustoon päässyt puolue pääsee vaikuttamaan lautakuntatyön kautta yhteisen hyvinvointialueen päätöksiin, kertoo neuvotteluita vetänyt Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola tiedotteessa.

Hallitukseen ja neljään lautakuntaan tulee 13 jäsentä. Tarkastuslautakuntaan 7 jäsentä ja yksilöasioiden jaostoon 9 jäsentä.

Hallituspaikat: Keskusta 6, Kokoomus 4, PS 2 ja SDP 1

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä yhdyspintojen lautakunta: Keskusta 6, Kokoomus 4, PS 2 ja SDP 1

Henkilöstö- tutkimus ja kehittämislautakunta: Keskusta 6, Kokoomus 3, PS 2, SDP 1 ja KD 1.

Talous- ja investointilautakunta: Keskusta 5, Kokoomus 4, PS 2, SDP 1 ja Vasemmisto 1.

Turvallisuuslautakunta: Keskusta 6, Kokoomus 4, PS 2 ja Valta kuuluu kansalla (VKK) 1.

Tarkastuslautakunta: Keskusta 3, Kokoomus 2, SDP 1 ja Vihreät 1.

Yksilöasioiden jaosto: Keskusta 3, Kokoomus 3, PS 1, SDP 1 ja KD 1.