Polkupyöräkeräyksellä hyvää mieltä ystävänpäivänä

Hyväntekeväisyysyhdistys Hope ry toteuttaa Seinäjoella ystävänpäivänä polkupyöräkeräyksen. Yhdistys jakaa apua monessa muodossa alueen vähävaraisille lapsiperheille.

Hope on kaikille avoin hyväntekeväisyysyhdistys, jonka Seinäjoen paikallisyhdistys vietti juuri kymmenvuotisjuhlavuotta. Pääosin pienen aktiivisen porukan voimin pyöritetty toiminta palvelee yhä laajentuvaa asiakaskuntaa. Harrastusvälineistä on perheissä aina kova kysyntä, etenkin polkupyöristä.

– Siitä se idea keräykselle lähti. Ystävänpäivä on kiva ajankohta tempauksen järjestämiseen ja kun toteutetaan kampanja helmikuussa, ehditään ajoissa ennen kevään pyöräkelien alkua jakaa pyörät perheille. Lasten liikkumisen tukeminen on tärkeä tehtävä myös meille kolmannen sektorin toimijoille, ja kampanjamme tunnuslauseena onkin ”Tee liikuttava teko”, kertoo Pipsa Kosonen Hope ry:stä.

Tarvetta on kaikenikäisten lasten ja nuorten ajokuntoisille pyörille ja pyöräilykypärille.

– Niitä kerätään ystävänpäivänä yhdistyksen varastolle osoitteeseen Välkkiläntie 4 kello 14-18 välisenä aikana, kertoo Kosonen.

Perheiden pahoinvointi on lisääntynyt korona-aikana. Samaan aikaan poikkeusaika on vaikeuttanut avun jakamista rajoitusten takia.

– Korona on vaikeuttanut toimintaamme, kun tavaran jako varastolta pitää organisoida tarkasti ja rajoitetusti, kertoo Seinäjoen Hope ry:n tiiminvetäjänä toimiva Marjut Koivumäki.

Yhdistyksen tunnetuin tapahtuma on joulun toivepuu-keräys, joka on vuosittain iso ponnistus järjestäjille.

– Yhdistys on nopeasti apua tarjoava matalan kynnyksen toimija. Meillä jaetaan vaatteita, kalusteita, vuodevaatteita, astioita, pesuaineita ja myös ruokaa apua tarvitseville. Rahalahjoitusten kautta voimme ilahduttaa perheitä lahjakortein vaikkapa sisäleikkipuistoon tai ravintolaan. Mielellämme otamme lahjoituksena vastaan kaikkea perheiden arjessa tarpeellista hyväkuntoinen tavaraa, kertoo Koivumäki.

Hopen hyväntekeväisyystoiminta lepää muutaman ahkeran tekijän varassa. Hyvän eteenpäin pistäminen tuottaa iloa, mutta työtä se vaatii, kun toiminta on tarkasti organisoitua ja tasapuolisuuden periaatteesta kiinni pitäminen edellyttää tilastointia ja seurantaa, jotta apua jaetaan yhdenvertaisesti kaikille perheille. Siitä huolimatta toiminta antaa tekijöille enemmän kuin ottaa.

– Hyväntekeväisyystyö on hyvin antoisaa. On suuri ilo nähdä, miten apu voi olla iso asia tarvitsevalle, Kosonen pohtii.

Nurmon Välkkiläntien varastotilat ovat palvelleet yhdistystä useita vuosia, mutta muutto on edessä huhtikuussa vuokrasopimuksen päättyessä. Uusien tilojen etsintä on käynnissä ja varaston tyhjennys avoimin ovin toteutetaan ennen muuttoa.

– Tässä on melkoinen työmaa löytää nyt uudet tilat toiminnalle. Etsitty on aktiivisesti, mutta pienen budjetin toimijana haastetta on löytää riittävät tilat Seinäjoen keskustan liepeiltä. Varmasti joudumme luopumaan osasta tilaa vievistä huonekaluista, vaikka niillekin olisi aina ottajia elämäänsä vaikeassa tilanteessa uudelleen aloittavien perheiden parissa, Koivumäki huokaisee.

Polkupyöräkeräys

Ystävänpäivänä 14.2. Hope ry:n varastolla osoitteessa Välkkiläntie 4, klo 14-18

yhdistys ottaa vastaan ajokuntoisia lasten ja nuorten polkupyöriä ja pyöräilykypäriä

Etusivulla nyt

Luetuimmat