Pitkästä aikaa tositoimiin

S-Kiekko hyppää kaukaloon kahden kuukauden tauon jälkeen

Korona on kurittanut jääkiekon Suomisarjaa varsin kovalla kädellä, sillä rajoituksista johtuen seinäjokelainen S-Kiekko on pelannut virallisen sarjaottelun viimeksi ennen joulua eli 12.12. Nyt tasan kahden kuukauden kuluttua viime pelistä, on valoa tunnelin päässä. Suomisarja käynnistyi osittain jo viime viikonvaihteessa ja S-Kiekko hyppää kaukaloon lauantaina kotiottelun merkeissä Porvoon Huntersia vastaan. Edessä on heti tuplaviikonloppu, sillä sunnuntaina S-Kiekko matkustaa Kaarinaan HCIK:n vieraaksi.

– Meillä on ollut harjoittelutaukoa yhteisharjoitusten osalta kolme viikkoa määräyksistä johtuen, kun suurin osa joukkueista on pystynyt harjoittelemaan koko ajan. Sikäli lähtökohta on epäedullinen, mutta toki pääasia on, että nyt päästään pelaamaan. Vaikeaa on ollut, mutta minkä teet, huokaisee S-Kiekon päävalmentaja Pasi Määttänen.

S-Kiekko oli vuoden vaihteen jälkeen jäällä kaksi viikkoa, mutta sen jälkeen rajoitukset päättivät yhteisharjoitukset. Koko Suomisarja oli ottelutauolla tammikuun ajan.

– Tämä on nyt toinen koronan kurittama kausi. Onhan tämä ollut koko ajan melkoista, kun ei tiedä saako pelata, voiko harjoitella ja onko mahdollisuus ottaa katsojia. Epätietoisuus on henkisesti raastavaa.

Koronan lisäksi S-Kiekko paini alkutalvesta pelaajapulan kanssa. Nyt siihen on saatu helpotusta, kun kolme tuttua pelimiestä pukee S-Kiekon peliasun päälleen. Hyökkääjä Aapo Eerikäinen oli pelaamatta oltuaan varusmiespalveluksessa, mutta palaa nyt kaukaloon. Viime kauden kapteeni puolustaja Mikko Saikkonen pelasi alkukauden Kurikassa 2.divisioonaa ja palaa Lapualla 2.divisionaa pelanneen hyökkääjä Janne Parkkalin tapaan S-Kiekon pelipaitaan sarjatasoa ylemmäksi.

– Tuttuja miehiä aiemmilta vuosilta ja mielellään otamme kolmikon takaisin. Nyt saamme kerralla kohennusta pelaajarinkiin ja määrä on ihan kohtuullisen hyvä. Se vaikuttaa kuitenkin kaikkeen tekemiseen harjoittelusta itse peleihin.

Määttänen kiittelee pelaajiaan, että kaikki ovat jaksaneet hankalista olosuhteista huolimatta olla täysillä mukana ja motivaatiota on riittänyt. Päävalmentaja toteaa toisaalta tammikuun pelitauon olleen selkeämpi kuin se, että harjoitellaan, mutta ei tiedetä koska pelataan.

– Kukaan ei ole lopettanut koronan takia. Pelaajilla on koko ajan ollut luottamus siihen, että ottelut jatkuvat ja tahto pelata on vahva.

Viime kaudella pelien määrää karsittiin ja sama on edessä nyt, kun Suomisarjaa päästään taas pelaamaan.

– Suunnitelma on, että jatkosarjat jäisivät kokonaan pois ja runkosarjan jälkeen pelattaisiin suoraan pudotuspelit. Meillä valmistautuminen jää nyt tauon jälkeen vajaaksi, mutta pelien kannalta on hyvä, että sarja saadaan uudelleen käyntiin, Määttänen toteaa.