MT-gallup: Kolme puoluejohtajaa omilla lukemillaan onnistumiskyselyssä – Ano Turtiaisella ja Iiris Suomelalla tiukka kamppailu jumbosijasta

Maaseudun Tulevaisuus on julkistanut tulokset gallupista, jossa kysyttiin, kuka eduskuntapuolueiden puheenjohtajista on vastaajan mielestä onnistunut parhaiten tehtävässään.

Kolmen kärki erottuu selvästi: Sanna Marinin (sd.) valitsi 22,5% vastaajista, Petteri Orpon (kok.) 14,2% vastaajista ja Li Anderssonin (vas.) 9,9% vastaajista.

Yle: Suomessa luovutaan helmikuussa kaikista koronarajoituksista, kertoo Sanna Marin

Poiston hintalappu olisi suuri

Opetusministeri Li Andersson: "Oli oikea ratkaisu olla antamatta suositusta etäopetuksesta"

Samat kolme olivat ainoat puoluejohtajat, jotka saivat omilta äänestäjiltään arvosanan "hyvä". Tämän jälkeen eniten omien äänestäjien mieleen olivat Sari Essayah (kd.), Annika Saarikko (kesk.) ja Riikka Purra (ps.). Huomioitavaa on, että oman puolueensa kannattajista vain 38,6% oli sitä mieltä, että Saarikko on onnistunut hyvin tehtävässään ja Purran osalta sama lukema oli vain 37,9%.

Äänestyksen jumbosija oli Ano Turtiaisen (vkk) ja Iiris Suomelan kaksinkamppailu (vihr.). Suomela jäi äänestyksessä Turtiaisen taakse: vain kahdeksan prosenttia vihreiden kannattajista katsoi Suomelan onnistuneen hyvin tehtävässään.

Valta kuuluu kansalle -puolue kahdeksalla vantaalaisella ehdokkaalla aluevaaleihin

Tamperelainen kansanedustaja aloitti tänään Vihreiden puheenjohtajana