Voittaja jatkaa lopputurnaukseen

Naisten pesäpallon halli-SM:n Pohjanmaan lohkossa SMJ, Virkiä ja Mailattaret iskevät yhteen kutkuttavassa tilanteessa

Ensi lauantaina Seinäjoki Areenassa nähdään koko päivän ajan vauhdikasta naispesäpalloa, kun Seinäjoen Maila-Jussit, Lapuan Virkiä ja naisten superpesikseen noussut Vaasan Mailattaret iskevät yhteen halli-SM alkuturnauksen merkeissä. Pelin henki on varsin selvä. Vain voittajalle on tarjolla paikka kuukauden kuluttua Tampereella pelattavaan neljän joukkueen lopputurnaukseen.

– Mailattaret on harjoituspeleissä osoittanut, että se pystyy lyömään hyvin palloa ja joukkueen ulkopeli on ollut varsin suoritusvarmaa. Mailattaret on ollut varsin pirteä. Virkiällä ja meillä on puolestaan yhteinen historia superpesiksessä ja selvää on, että nyt jo hallissakin pelataan Pohjanmaan valtikasta. Se tuo kutkuttavan lähtötilanteen ja tarjolla on koko päivän ajan hyvää naispesistä, vakuuttaa Maila-Jussien uusi pelinjohtaja Juha Antikainen.

Antikainen toteaa tyytyväisenä, että loukkaantumiset ja korona ovat onneksi vältelleet Maila-Jusseja. Nopeasti muuttuva tilanne pitää kuitenkin jännitystä yllä loppuun saakka, kun turvallisuus edellä mennään. SMJ:n harjoituskauteen Antikainen on tyytyväinen.

– Meillä ydinporukka on pelannut jo pitkään yhdessä, valmennus on ollut hyvää ja olen päässyt siitä hyvin jatkamaan. Joukkue on motivoitunut ja pelaajat haluavat kehittyä.

Maila-Jussit on Antikaisen johdolla hakenut sisäpeliin uudenlaista jatkuvuutta. Joukkue on nopea ja urheilullinen ja ne ominaisuudet halutaan käyttää koko kokoonpanon voimalla.

– Ulkopelissä tavoitteena on pelata liikkuvaa pesistä ja hakea palloa kauempaakin. Tekeminen on kuitenkin pitkäjänteistä rakentamista. Nyt hallissa nähdään, missä tilanteessa olemme ja siitä tehdään johtopäätökset kevättä kohti.

Tulevan viikonlopun vastustajista Antikainen toteaa Virkiän olevan Mailattarien tapaan hyvä ulkopelijoukkue.

– Nyt Virkiä sai myös sisäpelin rullaamaan viime harjoituspelissä. Virkiä on sisäpelijoukkueena erilainen. Sillä on kova kärki ja lyöntivoimaa.

Maila-Jusseissa uusia pelaajia ovat Tampereelta tullut Emma Sallinen sekä Kempeleeltä saapuneet Tiia Valtonen ja Ria Ojala. Tea Santahuhta on tulevaisuuden lukkari ja lisäksi omia kasvatteja on nostettu mukaan harjoitusrinkiin. Maila-Jussit on harjoitusotteluissa kohdannut Porin, jonka voitti kotiutuslyöntikilpailussa. SMJ voitti myös Kirittäret, mutta kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Mailattaret oli parempi. SMJ:n tavoitteena on lunastaa paikka Tampereen lopputurnaukseen.

– Haluamme ennen kaikkea pelata hyvää pesistä ja voittaminen on aina mukavaa, Antikainen muotoilee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat