Kohti kesän festareita

Kesän suurtapahtumia valmistellaan luottavaisin mielin. Solar Sound uudistuu täysin.

Monilla työpaikoilla mietitään jo kesälomia ja mielissä on tietenkin myös se, pääseekö kesäfestareille vuonna 2022. Etelä-Pohjanmaalla on isoja, suosittuja tapahtumia ja kyselimme, miltä tuleva tapahtumakesä näyttää Seinäjoella. Joko saamme kohta vetää festaritennarit jalkaan?

– Tilanne näyttää tosi hyvältä ja ollaan luottavaisin mielin, kertoo Solar Soundin toimitusjohtaja Tommi Mäki ja kertoo, että Solar Soundin historissa kirjoitetaankin nyt aivan uutta sivua.

Solar Sound julkisti merkittävistä muutoksista festivaaleihin liittyen, joista suurimpina ovat tapahtumapaikan muutos keskustasta OmaSp Stadionille ja ajankohdan muutos heinäkuulta elokuulle.

– Voisi sanoa, että melkein kaikki muuttuu mikä muuttua voi. Solar Sound muuttuu enemmän kansainväliseksi massiiviseksi festivaaliksi. Meillä tulee olemaan isoja esiintyjiä jalkapallostadionin kahdella esiintymislavalla ja terassejakin kahteen suuntaan. Areenan puitteet on järjettämän hienot ja festareiden tasoa nostetaan kaikissa asioissa, Mäki kertoo.

Mäen mukaan kymmenettä juhlavuottaan viettävä Solar Sound kasvaa nyt aikuiseksi. Tapahtuman järjestämisestä vastaa tänä kesänä Solar Sound Festivalin perustajaorganisaatio Nordic Live Productions Oy.

– Solar Soundin pitkät perinteet yhdistetään stadionin hienoon areenaan ja samalla yhdistetään pohjalaisten yrittäjien voimia. Me ja stadionin tiimi ollaan äärimmäisen innoissamme ja tavoittelemme isoa kasvua, Mäki sanoo.

Voisi sanoa, että melkein kaikki muuttuu mikä muuttua voi.

Tommi Mäki

Koronan varjo tuo tietenkin pientä epävarmuutta tapahtumien toteutumiseen, mutta Mäki ei ole huolissaan tilanteesta.

– Tarvittaessa sitten mukautetaan järjestelyjä, Mäki toteaa rauhallisesti ja on luottavainen, että festarit pystyttäisiin tänä vuonna järjestämään normaalisti koronasta huolimatta.

Myös muut seinäjokelaiset festarit ovat optimistisia kesän suhteen ja näyttäisi, että Törnävänsaaressa päästäisiin myös juhlimaan Provinssia. Ihmisten juhla on julkistanut kesän esiintyjät jo viime vuonna mutta esiintyjäpaljastuksia on edelleen luvassa.

– Seuraavien esiintyjien julkistaminen on ihan kulman takana, kauaa ei tarvitse enää odottaa, festivaalijohtaja Sami Rumpunen lupaa.

Rumpusen mukaan Provinssin yleisömäärästä on automaattisesti tulossa korkea.

– Jos kaikki etenee niin kuin näyttää, meillä on upea kesä edessä, Rumpunen lisää positiivisesti ja lisää, että tapahtuipa koronan suhteen mitä vaan, Provinssin tulevaisuus on turvattu ja valoisa.

Tangojen osalta Pasi Ojala kertoo, että erittäin vahva luotto on että Tangot tanssitaan normaalisti tänä vuonna.

– Hyvät fiilikset. Uudistetaan ja kehitetään tapahtumaa ja hyviä juttuja on tulossa. Pystytään monipuolistamaan tapahtumaa ja kehitetään uutta eri osa-alueille, Ojala summaa.

Vauhtiajojen promoottori Kalle Keskisellä on vahva usko kesän Vauhtiajoihin ja Keskinen kertoo, paluu normaaliin olisi edessä tänä kesänä.

– Me uskotaan siihen, että ihmisillä on todella patoutunutta tarvetta päästä vihdoin sekä ihmisten, että livemusiikin pariin, Keskinen sanoo.

Vauhtiajoille palaa odotettu ratatapahtuma ja myös festareilla on panostettu entistä enemmän viihtyvyyteen ja elämyksellisyyteen. Vauhtiajoilla nähdään tänä kesänä myös ensimmäistä kertaa ilmailunäytös.