Jymyläiseksi kasvanut

Nina Kiviluoma aloitti Nurmon Jymyn peräsimessä vuoden alusta

Vuoden vaihteessa Nurmon Jymyn puheenjohtajana aloittanut Nina Kiviluoma otti ensiaskeleensa seuran toiminnassa jo yli 40 vuotta sitten.

– Se taisi olla ekaluokkalaisena, vuonna 1980, kun aloitin pesäpallon pelaamisen Nurmon Jymyssä. Sen jälkeen onkin tullut kokeiltua lähes kaikki seuran lajit. Harrastin jumppaa, pesäpalloa, voimistelua, yleisurheilua ja lentopalloa. -80-luvulla myös hiihdettiin ja luisteltiin ja järjestettiin kaikenlaisia kilpailuja Hyllykallion kentällä. Ainoastaan salibandya en ole pelannut. Se on sen verran uudempi laji, Kiviluoma toteaa.

Pesäpallo jäi Kiviluoman leipälajiksi. Sitä hän pelasi aikuiseksi asti. Pienempien tyttöjen pesisvalmennus astui kuvaan yläaste-lukioikäisenä. Ja siitä alkoi kehittyä ajatus tulevasta ammatista. Hän työskentelee erityisopettajana Keski-Nurmon koululla.

Nuoruudessaan Kiviluoma oli erilaisissa kesätöissä Jymyssä. Usein tehtävät liittyivät pesäpalloon ja kuuluipa hän pesäpallojaostoonkin.

– Parikymppisenä kuuluin johtokuntaankin neljän vuoden ajan, Kiviluoma muistelee.

Sitten tuli lähtö opiskelemaan.

Seuroissa mietitään tällä hetkellä kuinka harrastuksensa lopettaneet lapset saadaan takaisin liikunnan pariin ja kuinka seurojen talous saadaan takaisin tasapainoon.

– Vuonna 1995 kehittelimme jumppareille liikuntaleikkikoulun. Olin maanantaipäivät opiskelemassa Hämeenlinnassa tai Tampereella ja tulin illaksi vetämään liikkaria painisalille.

Nina Kiviluoma kokee olleensa onnellisessa asemassa siten, että pääsi tekemään asioita urheilun parissa monipuolisesti jo nuorena.

– Pääsin esimerkiksi sellaiseen monitaitajatiimiin, jossa oli osallisena Pohjanmaan Pesis ja lajiliitto. Alueelta kerättiin meitä nuoria ja ohjattiin järjestämään erilaisia pesäpallotapahtumia.

Kiviluoman työkokemus ei rajoittunut pelkästään omaan seuraan, vaan hän pääsi erilaisiin tehtäviin myös Pohjanmaan Liikuntaan ja Urheiluun, josta jäi työkokemuksen lisäksi käteen myös roppakaupalla kontakteja ja verkostoja. Niitä hän pääsee hyödyntämään puheenjohtajan tehtävissä.

Nurmon Jymyn johtokunnan asiantuntijajäseneksi Kiviluoma tuli neljä vuotta sitten pesäpallon tiimoilta. Hän tuntee seuran historian käänteitä monien vuosikymmenten ajalta. Kiviluoman mukaan yleisseurassa eri lajien vetovoima aaltoilee hieman vuosien varrella.

– Painissa oli välillä se tilanne, että harrastajia ei ollut. Nyt harrastuspaikkoja jonotetaan. Välillä pesäpallossa oli tosi paljon joukkueita ja sitten se laji hieman sukelsi. Lentopalloa meillä on harrastettu aina aika tasaisesti samoin jumppaa. Säbällä menee tällä hetkellä hienosti. Kuntovaliokunta järjestää toimintaa kaiken ikäisille. Minusta on tosi ihanaa, että Jymyssä on seniorit. Heillä on kyllä oikeasti sininen sydän, Kiviluoma viittaa seuran veteraaneihin kaikista jaostoista.

Kuten kaikkien seurojen aktiivit tällä hetkellä, Nina Kiviluomakin murehtii, kuinka seura pääsee takaisin iskuun Koronan jälkeen.

– Viimeiset kaksi vuotta on eletty hetkeä kerrallaan. Kaikissa seuroissa mietitään tällä hetkellä kuinka harrastuksensa lopettaneet lapset saadaan takaisin liikunnan pariin ja kuinka seurojen talous saadaan takaisin tasapainoon.

Nurmon Jymy

Perustettu 5.5.1925

Yleisseura, jossa on kuusi lajijaostoa: paini, lentopallo, pesäpallo, salibandy, jumppa ja kuntovaliokunta.

Toimintaan osallistuu noin 1400 harrastajaa ja taustatoimijaa. Harrastajista noin 900 on alle 18-vuotiaita.

Olympialaisiin Nurmon Jymystä on osallistunut 17 urheilijaa.

Jymyn johtokunnan koostumus: Nina Kiviluoma (pj.), Markus Koivisto (vpj, paini) Jäsenet: Katariina Toivola (lentopallo), Antti Ristimäki (seniorit), Pasi Pihlajamäki (pesäpallo), Seppo Rintamäki (kuntovaliokunta), Juha Marjanen (salibandy), Markus Koivisto (paini), Piia Mörsky (jumpparit). Asiantuntijajäsenet Mervi Ropponen ja Marja Tyynismaa-Rintala

Etusivulla nyt

Luetuimmat