Runkosarjan huipennus edessä

Salibandyn F-liigassa Jymylle riittää piste suoraan säilymiseen. Peliveljien pudotuspelipaikka jo varma.

Salibandyn F-liiga huipentuu Seinäjoella runkosarjan osalta sunnuntaina kahteen kotiotteluun, kun Seinäjoen Peliveljet saa vastaansa päätöskierroksella Jyväskylän Happeen ja Nurmon Jymy kohtaa Oulun Luistinseuran. Molemmilla joukkueilla on tiivis viikko, sillä Jymy matkustaa ensin perjantaina Espoon Oilersin vieraaksi ja SPV pelaa jo keskiviikkona Porin Karhuja vastaan.

Jymyn osalta kahdessa pelissä on vielä kovat panokset. Jymy on tällä hetkellä kolme pistettä Porin Karhuja edellä ja suoran säilyjän paikalla. Mikäli SPV voittaa keskiviikkona Karhut tai Karhut ei saa kahta pistettä enempää, niin Jymyn sarjapaikka liigassa varmistuu, kävi omissa peleissä sitten miten kävi.

– Uskon, että pystymme homman hoitamaan. Meillä on tarvittaessa vielä kaksi omaa peliä, joista piste riittää. Mielestäni olemme sarjapaikan ansainneet. Olemme kuitenkin voittaneet sarjakärki Classicin ja ottaneet pisteitä useilta pudotuspelijoukkueilta muun muassa EräViikingeiltä ja Espoon Indiansilta, Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho painottaa.

Jymy pelaa toista kautta F-liigassa. Viime kaudella paikka varmistui karsinnan kautta ja tällä kaudella koronan lisäksi liiton päätös pudottaa ensi kaudeksi liigajoukkueiden määrä kahteentoista, on tuonut lisää vipinää.

– Olemme olleet kaksi vuotta varsin paineistettuna. Tämä kausi pitää pystyä selvittämään, sillä ensi vuonna yksikään joukkue ei putoa suoraan, vaan viimeinen karsii, Eteläaho jatkaa.

Seinäjoen Peliveljet lähtee kahteen runkosarjan päätöskamppailuun pudotuspelipaikka taskussaan. SPV on nyt kahdeksantena, mutta joukkueella on mahdollisuus kamppailla myös sijasta seitsemän.

Vasta viime viikolla pääsimme kunnolla rytmiin ja viikonlopun pelit pystyimme pelaamaan hyvällä tasolla.

Jarmo Eteläaho

– Nykyisin, kun neljä parasta valitsee vastustajansa, ei ole niin väliä onko seitsemäs vai kahdeksas. Meille paljon isompi juttu on saada peli kuosiin, että sillä pärjää pudotuspeleissä, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen toteaa.

Korona on kurittanut molempia seinäjokelaisjoukkueita muihin joukkueisiin nähden takajoukoissa. Koposen SPV oli jo hyvässä iskussa, mutta sitten korona iski laajalla rintamalla.

– Emme ole vielä palautuneet täysin. Taito ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään ja kroppa palautuu. Meillä haaste on nyt sovittaa oikein yhteen levon ja harjoittelun suhde. Tämä on taistelua aikaa vastaan, mutta nyt näyttää, että onnistumme, Koponen arvioi.

Jymy ei myöskään välttynyt tartunnoilta. Pahimmillaan pari viikkoa sitten poissa oli 16 pelaajaa ja joukkueharjoitukset stopissa.

– Vasta viime viikolla pääsimme kunnolla rytmiin ja viikonlopun pelit pystyimme pelaamaan hyvällä tasolla, Eteläaho mainitsee.

Koponen uskoo Karhujen tulevan keskiviikon otteluun isolla ryminällä. Sunnuntain runkosarjan päätöskamppailu Happeeta vastaan on tärkeä peli.

– Happee on TOP4 –joukkue ja sillä on vielä panosta kotiedun suhteen. Erinomainen peli meille tähän kohtaan.

Eteläaho tietää Jymyn perjantain vastustajan Oilersin olevan kovassa iskussa. Oilers taistelee kotiedusta, eikä varmasti tule peruutellen. Runkosarjan päättävästä kotiottelusta OLS:a vastaan tulee tasainen vääntö.

– OLS on meille huippumotivaattori. Olemme pelanneet kahden liigavuoden aikana tiukkoja pelejä. Lähden luottavaisena, että siitä viimeistään kaivetaan tarvittaessa piste.

Etusivulla nyt

Luetuimmat