Kylät mukaan Avoimet Kylät-päivään

Kesäkuun toisena lauantaina järjestetään valtakunnallinen Avoimet kylät- tapahtuma, johon toivotaan mahdollisimman moni seutukunnan kylä mukaan.

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Avoimet kylät-päivä on kylille tilaisuus tuoda esille oman alueen toimintaa ja elinvoimaa, nykyisten ja entisten asukkaiden iloksi ja uusien asukkaiden ja yritystoimijoiden houkuttelemiseksi.

– Tapahtuma on Suomen Kylät ry:n organisoima. Liiveri on mukana yhteistyössä ja meidän kauttamme hoidetaan myös keskitetysti tapahtuman mainontaa. Kun kylä ilmoittaa osallistumisensa meille, lisäämme sen valtakunnalliselle googlekartalle, jossa näkyvät kaikki tapahtumapäivään osallistuvat kylät, kertoo Irma Kortesuo Kehittämisyhdistys Liiveristä.

Kylät voivat järjestää vierailijoille omannäköistään ohjelmaa tapahtumapäivänä 11.6. Apua tapahtuman ideointiin ja muuhun suunnitteluun saa tarvittaessa Liiveristä.

– Yleisimmin järjestettyjä tapahtumia olivat kirpputorit, kesäkahvilat ja erilaiset kotiseutua tai kulttuuria esittelevät tapahtumat. Avoimet kylät -päivä voi toimia kesäkauden avauksena, jolloin kylän kesäkioski avaa ensimmäistä kertaa ovensa. Päivä voi tarjota myös paikallisia erikoisuuksiakin, kuten sauna- ja karaokemaratoneja. Mahdollisuuksia on ja kaikki mukava toiminta, joka on luontevaa kylätoimijoille, sopii tähän tapahtumaan, kertoo Kortesuo.

Vierailijoille päivä on mukava tapa tutustua lähialueen kylien toimintaan ja vierailla useammassa kohteessa päivän aikana.

– Pidemmän matkan takaa tulevillekin tämä on kiva tapa päästä näkemään useampi kylä saman reissun aikana.

Korona-aika pysäytti toiminnan kylillä, joten nyt koittavaan kesään lähdetään innolla.

– Koronarajoitukset merkitsivät myös kylätoimijoiden varainkeruun vaikeutumista. Kiinteistökulujen kattaminen on ollut haastavaa. Toivon, että vihdoin päästään palaamaan kaikkeen tuttuun kylätoimintaan. Kylähenki elää vahvana ja voi meillä hyvin. Aina se yllättää, miten paljon aktiiviset ihmiset ovat valmiita tekemään kotikylänsä eteen, pohtii Kortesuo.

Avoimet kylät

Avoimet kylät-päivä 11.6.2022 ympäri Suomen

Tavoitteena esitellä kylien mahdollisuuksia kylätoimijoiden toimesta

Järjestäjinä yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät ja paikalliset toimijat

Etusivulla nyt

Luetuimmat