Nurmon Jymyn kolme tyttöjoukkuetta lopputurnaukseen

Jymyn vahva juniorityö tuo tulosta. C-tyttöjen joukkue on yksi ennakkosuosikeista. Lopputurnauksessa on mukana kolme tyttöjoukkuetta.

Nurmon Jymyn vahva ja laaja juniorityö lentopallossa on tälläkin kaudella tuonut jo tähän mennessä hienoa tulosta, kun C-tyttöjen lopputurnauksessa pelaa kaksi Jymyn joukkuetta ja kolmantena joukkueena B-tyttöjen joukkue varmisti viikonvaihteessa paikkansa B-tyttöjen lopputurnaukseen. Jymyllä on varsinkin tyttöjen puolella asiat mallillaan. Joukkueita on jokaisessa ikäryhmässä. Jo paikkansa varmistaneiden lisäksi kaksi A-tyttöjen joukkuetta ja yksi A-poikien joukkue kamppailee vielä paikasta ikäluokkiensa lopputurnauksiin.

– On saatu hyvin vetäjiä jokaiseen ikäryhmään ja siten myös pelaajia. Naisten liigajoukkue nostaa myös varmasti intoa. Poikien puolella tilanne on haastavampi, mutta se on samoin ympäri maata. Tyttöjen innostus lentopalloon on valtakunnallinen ilmiö, toteaa Jymyn C-08 tyttöjoukkueen vetäjä Taito Latukka.

Jymystä puolentoista viikon päästä pelattavassa lopputurnauksessa Kuortaneella on mukana C-07 ja C-08 joukkueet. Kuortaneella mitaleista pelaa 16 joukkuetta. Latukan valmentama C-08 varmisti paikkansa sijoittumalla viimeisimmässä välieräturnauksessa toiseksi Laihian jälkeen.

– Meidän tavoitteena oli paikka lopputurnaukseen. Olemme vuoden nuorempia, joten lähdemme haistelemaan tunnelmaa ja kaikki voitot mitä tulee, on meille plussaa.

Latukka toteaa joukkueen pelin kehittyneen kaikilla osa-alueilla.

– Perusvarmuus joukkueessa on hyvällä tasolla, Latukka toteaa.

C-tyttönen vanhempi ikäluokka eli C-07 on Kuortaneen turnauksen yksi ennakkosuosikeista. Ensimmäistä kauttaan joukkuetta valmentava Tapani Torppa kuitenkin rauhoittelee innokkaimpia.

– Kahden päivän turnauksessa paljon ratkaisee se, miten pelit lähtevät rullaamaan. Ensisijainen tavoite on paikka mitalipeleihin, Torppa painottaa.

C-07 on ollut vahva kauden aikana pelatuissa alkupooleissa. Jymy on voittanut viimeistä lukuun ottamatta kaikki muut. Viimeisimmässä VaLePa oli parempi. Kuortaneella pelataan neljän joukkueen alkulohkot ja sieltä kaksi parasta jatkaa puolivälieriin ja edelleen voitoilla mitalipeleihin.

– Joukkueessa on aiempina vuosina tehty Heikinkankaan Esan johdolla erittäin hyvää työtä. Joukkueen tekninen osaaminen on vahvaa, ja perustat siihen on tehty aiempina vuosina, Torppa kiittelee.

Jymyn B-tytöt voittivat viimeisimmän poolivaiheen välieräturnauksen, mutta paikka lopputurnaukseen oli varmistunut jo aiemmin nousulla A-pooliin. Lopputurnauksessa pelaa SM-mitaleista 12 joukkuetta. Kuukauden päästä pelattavan turnauksen paikka tarkentuu myöhemmin.

– Lopputurnauspaikka oli tavoitteena ja nyt toivottavasti päästään myös pelaamaan. Pääsimme jo viime vuonna lopputurnaukseen, mutta korona esti pelit, joukkueen valmentaja Kari Tuomela kertoo.

Tuomela toteaa viikonlopun viimeisimmän turnauksen voiton antavan hyvät lähtöasemat lopputurnauksen alkulohkoihin.

– Tulee tasainen turnaus. Kahdeksasta joukkueesta kuka vaan voi voittaa. Toivottavasti saadaan palkinto kauden päätteeksi. Mitalia haemme. Se on joukkueen asettama tavoite.

Tuomelan joukkue on harjoitellut kaksi vuotta samalla ryhmällä, joka täydentyi vielä kahdella pelaajalla.

– Meillä on hyvät liberot ja hyvä passari. Koko joukkue on erittäin sitoutunut. Nyt meillä on kuukausi aikaa hioa kuviot yhteen, Tuomela kiteyttää.