Vapputorille päästään koronavuosien tauon jälkeen

juhlistamaan taas torille Seinäjoellakin.

Seinäjoen Rasti-Jussien perinteinen, koko perheen vappurieha houkuttelee väkeä niin kaupungista kuin maakunnastakin karkeloimaan keskustorille vappupäivänä 1.5. aamukahdeksasta alkaen.

– Tarjolla on kaikenlaista tuttua vappuaiheista tavaraa etenkin perheen pienimmille, kehaisee Rasti-Jussien puuhamies Mauno Näsi.

Lasten viihtyvyyteen on panostettu aiemipien vuosien tavoin tänäkin vuonna, silla Kalevankadulle uuden Keskustorin läheisyyteen tullaan pystyttämään pomppulinna sekä huimapäisimmille vekaroille tarkoitettu possujuna.

– Vappuiset maut ja niiden myyjät esittäytynevät tänäkin vuonna. Torimyyjät ovat aiempina vuosina tavanneet myydä vappuisia herkkujaan tässä tapahtumassa. Toivottavasti sää sallii ja jäätelökauppiaatkin saapuvat paikalle, toivoo Näsi.

Kökällä näitä tehdään ja tuttuahan tämä meille on.

Myyjiä on tällä tietoa tulossa parisenkymmentä ja myyntikojuja sijoitetaan tänä vappuna myös Kalevankadulle sekä Koulukadulle.

Kun vappujen järjestämisestä on kokemusta jo neljännesvuosisadan verran, millainen rutistus tämä tapahtuma Rasti-Jusseille sitten on?

– Kökällä näitä tehdään ja tuttuahan tämä meille on, rauhoittelee Näsi.

Itse mies aikoo tulla aamuvarhaisella jo neljän aikoihin ensimmäisten myyjien avuksi toritapahtumaa rakentamaan.

– Päivä venyy iltayhdeksään, arvio mies talkoopäivän mittaa.

Järjestystä torilla valvoo kerrallaan kymmenkunta talkoolaista Keskustorin sisääntuloväylillä. Mauno Näsi toivoo ja vetoaa perheisiin, että vanhemmat huolehtisivat lastensa leikeistä.

– Sotkevia väriaineita ei torilla saa tänäkään vuonna käyttää. Järjestyksenvalvojat huolehtivat siitä, ettei niitä paikalle tuoda.