"Kauppa on melkein tehtävä heti" – Käytetynkin auton ostaja kärsii uusien autojen toimitusongelmista

Uusien autojen toimitusongelmat eivät koske vain uutta autoa havittelevaa, vaan tilanne on heijastunut myös käytettyjen autojen kauppaan.

– Jos aikaisemmin saattoi vielä vähän aikaa miettiä, olisiko auto juuri sopiva, nyt ne menevät tosi nopeasti. Jos sopiva auto löytyy, kauppa on melkein tehtävä heti. Kauppa on mennyt tosi nopeaksi, sanoo liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja Autoalan tiedotuskeskuksesta.

Uutta autoa voi nyt joutua odottamaan jopa 1,5 vuotta – Tällaiset valinnat voivat viivästyttää menopelin toimitusta

Vähän käytetyistä autoista on nyt jopa pulaa, sanovat autonmyyjät.

– Tuomme autoja maahan käytettyinä esimerkiksi Ruotsista ja Saksasta, jos emme saa ostettua niitä tarpeeksi Suomesta, kertoo automyynnin johtaja Jukka Myntti Rinta-Joupin Autoliikkeestä.

Pula on johtanut ilmeiseen:

– Käytettyjen autojen hinnat ovat nousseet alkusyksystä lähtien aika roimasti, sanoo Laakkosen kehitys- ja markkinointijohtaja Mikko Mykrä.

Myntti kertoo vähän käytettyjen autojen hintojen nousseen sen verran, että vähän käytetystä uudehkosta autosta voi saada omansa takaisin – sähköautoista jopa vähän enemmän.

Uusien autojen hinnat ovat nousseet autokauppiaiden mukaan varsin maltillisesti, mutta Mikko Mykrän mukaan hinnankorotuksia on luvassa. Hinnannousu liittyy hänen mukaansa etupäässä raaka-aineiden hintojen nousuun ja kiihtyvään inflaatioon.

Tällaisia käytettyjä autoja tuodaan Suomeen yhä enemmän – Saksa kirii Ruotsin rinnalle

Naiset rynnivät automyyjiksi – J. Rinta-Jouppi saanut ennätysmäärän kesämyyjähakemuksia naisilta

Autoliike ”korjasi” BMW:n nollaamalla vikakoodit ja laskutti siitä 6200 euroa – kiistaa puitiin lopulta hovioikeudessa asti

Uutta kaaraa hankkiva saattaa joutua pettymään, kun valmistajilla on pulaa auton rakenneosista –  "Saatavuuden näkymät ovat todella sumeat"