Vappuaattona Havis Amandakin saa toisen koronarokotuksen! – Sitten tapahtuu tietysti paljon muutakin

Vappuaatto on monesti ihmeiden aikaa. Niiden joukkoon lukeutuu helposti se, että Helsingin Kauppatorin Havis Amanda saa vappuaattona toisen koronarokotuksen perinteisen lakituksen yhteydessä.

Vappuna annettava rokotus on kaupungin tunnetuimman riskiryhmäläisen toinen annos.

Helsingin yliopiston opiskelijat järjestävät tempauksen yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Opiskelijat olivat huomanneet, että Mantalta puuttuivat koronarokotteet ja tarttuivat tuumasta toimeen. Apuun tuli THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek, joka kävi luovuttamassa ensimmäisen rokoteannoksen lääketieteen opiskelijoille Meilahden kampuskiertueen yhteydessä.

Videon tapahtumasta voit katsoa tästä.

Havis Amanda, siis kansankielisemmin Manta on 114 vuoden iässä ja sikäli tiukasti riskiryhmää. Rokote onkin ehdottomasti paikallaan.

– Rokote suojaa erityisen hyvin vakavalta koronataudilta, Nohynek huomauttaa THL:n tiedotteessa.

Havis Amandan pesu alkaa Helsingissä kello 17.

Vapun aikaan Helsingissä tapahtuu paljon muutakin. Tapahtumia on listattu esimerkiksi tänne: täältä löytyy tapahtumia, joihin voi osallistua vaivattomasti lasten kanssa. Yhtenä vaihtoehtona on mennä Linnainmäen huvipuistoon, joka on avannut ovensa 29. huhtikuuta. Myös Tampereella Särkänniemi avaa ovensa vappuviikonloppuna.

Vappuaattona voi osallistua esimerkiksi Puistolan Nurkalla järjestettävään Kevätkiekaukseen (kello 10–14), Viikin kirjaston vappujuhliin (kello 11–15) tai Espoossa Vappunen! -festareille Lasten kulttuurikeskus Aurorassa (kello 14–18). Havis Amandan pesu puolestaan alkaa Helsingissä kello 1

Vappupäivänä useampi suuntaa Helsingin Kaivopuistoon piknikille, mutta mahdollisuus on osallistua myös esimerkiksi Vantaalla järjestettävään MLL Aviapoliksen Lasten perinteiseen vapputapahtumaan (kello 10–13). Helsingin työväen vapputapahtumassa esiintyy kello 11.30 alkaen Kengurumeininki, ja luvassa on tietysti perinteiset vappupuheet.