CityPiha luottaa keskustan imuun

Seinäjoen ydinkeskustan tutuksi tullut maamerkki, CityPiha, pesee kasvojaan.

Entisen Omenahotellin tiloihin jo muuttaneen Järjestötalon lisäksi saman rakennuksen 2. kerrokseen asettuu rautatieasemalla 15 vuotta toiminut hyvinvointipalveluja tarjoava Sinfonia.

– Meidän kannaltamme tilanne on nyt paremmin kuin hyvin. Ratkaisuumme vaikutti etenkin FinCapin yhteydenotto, jossa he tarjosivat meille uusia toimitiloja Järjestötalon alakerran naapurina, kertoo Sinfonian hallituksen puheenjohtaja Kari Tuomaala.

Tuomaalan mukaan yhteydenotto ei olisi voinut osua parempaan saumaan, sillä uutinen rautatieaseman purkutuomiosta oli levinnyt myös Sinfonian asiakkaiden parissa.

– Se herätti paitsi meissä itsessämme, myös asiakkaissamme levottomuutta ja kyselyjä. Nyt sille tulee totaalinen stoppi. Rautatieaseman läheisyys on toiminnallemme ehdoton edellytys, sillä asiakkaita kulkee viikottain meille muun muassa Oulusta, Turusta ja Helsingistä.

Sinfoniassa tarjotaan 80 eri hoitomuotoa 25 eri yrittäjän voimin.

– Sellaiselle määrälle yrittäjiä ei helposti Seinäjoen keskustasta löydy valmiita ja toimivuudeltaan sopivia tiloja.

Kari Tuomaala iloitsee nyt toiveiden mukaisesti remontoitujen tilojen mahdollisuuksista jo etukäteen.

– Olemme Järjestötalon kanssa virittelemässä yhteistyökuvioita, esimerkiksi asiantuntijaluentoja. Heillä toimii monia terveysalan järjestöjä omissa tiloissan ja meillä taas oman alansa asiantuntijoita.

Hoitopalvelukeskus Sinfonia avaa ovensa toukokuun 8. päivä.

– Piakkoin on tarkoitus kertoa julkisesti myös uusista laajenemissuunnitelmista, Tuomaala vihjaa.

FinCapin kiinteistöjohtaja Vesa Mäkelän mukaan Seinäjoen keskustan elinvoimaisuus on elpymässä kahden koronavuoden ja etätyöjakson jälkeen.

– Keskustan elivoimaisuuteen uskotaan. Parhaillaan entisen Lehtisen kaavamuutos on nähtävillä, ja julkisia palveluita kuten perhekeskus Aallokko ollaan tuomassa keskustaan. Osa uudistuneen CityPihan toimijoista on kiinteistössä jo työskennellyt; Lääkärikeskus Mehiläisen laajentuminen Järjestötalon vanhoihin tiloihin kertoo uskosta keskustan kehittymiseen. Tämä tuo mukanaan jatkuvuutta, pohtii Mäkelä.

Lääkärikeskuksen ja Hammas Mehiläisen lisäksi Järjestötalon entisiin 700 neliön tiloihin sijoittuu psyykkisen hyvinvoinnin palvelua tarjoava Komppi.

Uudistuneeseen rakennuskompleksiin Kalevankadun puolelle, entisen vaatetusliikkeen tiloihin avataan juhannuksen jälkeen pubi, Valtionkadun varrella katutasoon aukeavaan ravintolaan pääsee nauttimaan vahvan brändin jo rakentaneen Hookin herkkuja.

CityPihan sisäpihalle valmistuu kesäksi teranssimaailma, jonka virallisia avajaisia vietetään heinäkuun 23.-24. päivinä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat