Koko perheen liikuntatapahtuma esittelee Seinäjoen liikunta- ja urheiluseurat

Koronavuosien tauon jälkeen Seinäjoen Sanomat yhteistyössä Seinäjoen kaupungin liikuntapalveluiden kanssa järjestää torstaina 18.8. Koko perheen liikuntatapahtuman Joupiskalla. Tapahtumaan kutsutaan mukaan kaikki Seinäjoen alueen liikunta- ja urheiluseurat, sekä kaupungin asukkaat niihin tutustumaan.

Viidesti aiemmin järjestetty Koko perheen liikuntatapahtuma tarjoaa perheille hienon tilaisuuden päästä yhden illan aikana tutustumaan alueemme laajaan liikuntamahdollisuuksien kirjoon.

– Tapahtumassa esitellään Seinäjoen alueen harrastusmahdollisuuksia ja kutsumme mukaan kaikki kaupungin alueella toimivat liikunta- ja urheiluseurat. Toivomme seurojen lähtevän kattavasti mukaan tapahtumaan, kannustaa Seinäjoen kaupungin liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä.

Tapahtuma on niin seuroille kuin yleisöllekin maksuton.

– Mukaan toivotaan perinteisten lajien ohella uusia, harrastajakuntaa vasta kasvattavia lajeja edustavia seuroja. Tapahtuma on kaikille seuroille hieno tilaisuus tavoittaa mahdollisia uusia harrastajia, kiittelee liikuntapalvelupäällikkö Tanja Särkipaju Seinäjoen kaupungilta.

Seinäjoen Sanomat on innolla mukana järjestämässä vuosi vuodelta laajemman yleisön saanutta tapahtumaa.

Seuroille hieno tilaisuus tavoittaa mahdollisia uusia harrastajia

Tanja Särkipaju

– Koko perheen liikuntapäivä on ollut suosittu tapahtuma ja etenkin nyt tällaiselle toiminnalle on selkeä tarve ja tilaus. Koronavuosien jälkeen perheille on voinut olla haastavaa löytää takaisin liikunnan pariin. Hyvinvoinnin kannalta on ylipäätään tärkeää, että lapset ja nuoret löytävät sen oman, itselle mieluisan liikuntalajin. Tämän tapahtuman myötä voimme olla mukana auttamassa asiassa, toteaa yksikön johtaja Ari Toivonen Seinäjoen Sanomista.

Tapahtumapäivä on 18. elokuuta, sopivasti kesälomien päätyttyä ja uuden harrastuskauden käynnistyessä. Joupiskan ja tekonurmikentän alue tarjoavat tilavat puitteet tapahtumalle.

– Lisäksi Jouppilanvuoren alueella on luotu viime vuosina uusia liikuntamahdollisuuksia, kuten skeittiparkki, kuntoportaat ja tekonurmen olosuhteet, joihin tapahtumassa pääsee myös tutustumaan, Mäkelä vinkkaa.

Seurat saavat tapahtumassa itse suunnittelemansa ohjelman kautta omilla rastipisteillään esitellä lajiaan ja toimintaansa.

– Perinteisesti suosittuja ovat olleet rastit, joissa pääsee kokeilemaan vaikkapa suunnistusta tai ammuntaa, kuvaa Särkipaju.

Mukaan ilmoittautuvat seurat kutsutaan kesäkuun alussa ideointitilaisuuteen.

– Kokoonnumme 1. kesäkuuta urheilutalolle visioimaan yhdessä tapahtumaa. Mahdollisuuksia on moneen. Esimerkiksi tekonurmikentän katettu katsomo tarjoaa puitteet lajinäytösten järjestämiseen, visioi Särkipaju.

Maksuton tapahtuma on matalan kynnyksen tilaisuus tutustua eri liikuntalajeihin.

– Haluemme osaltamme tukea koronavuosien aikana haasteita kohdanneita liikunta- ja urheiluseuroja. Poikkeusaikana toiminta hiipui ja sen myötä esimerkiksi vetäjien saaminen mukaan lasten ja nuorten liikuntaryhmiin on monissa seuroissa iso haaste. On hyvä muistuttaa, että rajoitusten poistuttua voidaan vihdoin palata normaaliin ja edistää Seinäjoen asukkaiden hyvinvointia liikkumisen kautta, summaa Mäkelä.