Tero Järvisestä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialuejohtaja

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto päätti kokouksessaan maanantaina nimetä hyvinvointialuejohtajan virkaan terveystieteiden maisteri Tero Järvisen Alavudelta. Päätös oli yksimielinen, aluevaltuusto kertoo tiedotteessaan.

Järvinen toimii tällä hetkellä vt. hyvinvointialuejohtajana sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajana.

– On hienoa, että saamme hyvinvointialueen ruoriin henkilön, jolla on paitsi monipuolista työkokemusta, myös laaja-alaista kokemusta johtamisesta. Lisäksi olen oppinut tuntemaan Tero Järvisen ratkaisuhakuisena ja eteenpäin katsovana henkilönä, aluevaltuuston puheenjohtaja, hyvinvointialuejohtajan valintaa valmistelleen työryhmän puheenjohtaja Paula Risikko toteaa tiedotteessa.

– Järvinen tuntee jo valmiiksi hyvinvointialueen toimintaympäristön sekä meidän alueemme ja sen haasteet. Tämä on suuri etu uudessa tehtävässä aloittaessa. Olen iloinen asian ripeästä etenemisestä, ja että aluevaltuustona saimme tehtyä yksimielisen valinnan, Risikko summaa.

Järvinen on yksimieliseen valintaan tyytyväinen.

– Laaja poliittinen tuki on tärkeää, kun tiedän mitä haasteita ja mahdollisuuksia on edessä. On syytä kuitenkin olla optimistinen realisti. Selvää on, että Etelä-Pohjanmaa on yhtenä hyvinvointialueena vahvempi kuin nykyiset pienemmät organisaatiot yksittäin, Järvinen kommentoi tiedotteessa.

Lisäksi aluevaltuusto hyväksyi kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen konserniohjeen sekä merkitsi tiedoksi viestintäsuunnitelman hyvinvointialueen valmistelun ajalle, loppuvuodeksi 2022.