Huippulumilautailija Särkipaju viettää kesän Seinäjoella

Maajoukkueeseen viime kaudella noussut lumilautailija odottaa sukulaisten ja kaverien tapaamista.

Vauhdilla kotimaan lumilautailijoiden kärkikastiin ja viime kaudella maajoukkueeseen noussut seinäjokelainen Telma Särkipaju odottaa jo kesäkuun alussa alkavaa kesälomaa. Talvi on mennyt paitsi kisareissuilla, mutta myös Kuusamon urheilulukiossa.

– Aloitin lukion viime syksynä. Tarkoitus on suorittaa lukio neljässä vuodessa. Oikein muuhun ei ole mahdollisuutta, sillä reissuja on paljon. Olen kiitollinen, että sain mahdollisuuden tulla tänne. Urheilun ja opiskelun pystyy hyvin yhdistämään, juttelee Särkipaju puhelimeen Kuusamon maisemista.

Kesä kuitenkin sujuu pääsääntöisesti kotimaisemissa Seinäjoella.

– Kovin usein en ole ehtinyt talven aikana kotona käydä. Kävin viikko sitten, mutta edellinen oli joululomalla. On mukava viettää kesä perheen kanssa ja nähdä seinäjokelaisia kavereita.

Maajoukkuelaskijalle kesä on tietysti hyvin pitkästi harjoittelua, mutta myös sukujuhlia valmistujaisten ja rippijuhlien merkeissä.

Arvostan suuresti mitä alueelle on panostettu

– Ja toivottavasti ehdin myös mökille.

Lumilautailijat ovat rentoa porukkaa, eivätkä niin kovin paljon mieti tulevaa. Selvää kuitenkin on, että päivittäiseen harjoitusohjelmaan kuuluu lenkkeilyä ja punttisalia sekä lajiharjoittelua. 16-vuotias lumilautailija kertoo, että kesäkuussa on tarkoitus lähteä viikon reissulle Itävaltaan Banger Parkiin. Se on Seefeldin alueella Scharnitzissa sijaitseva lumilautailijoiden kesäajan harjoituskeskus. Paikan nettisivuilla todetaan, että keskus on Euroopan modernein ja turvallisin.

– Siellä alastulo tapahtuu patjalle ja ylämäki on muovia eli se mahdollistaa kesällä hyppimisen ilman lunta. Akatemian porukkaa ja junnumaajoukkueen laskijoita on sinne lähdössä.

Maajoukkueen kesän ohjelma on vielä hieman avoin. Valmentaja on juuri haussa.

– Siksi kesän leiritykset ovat vielä avoinna. Jos maajoukkueleiriä ei ole, niin tarkoitus on tehdä jäätikölle oma reissu.

Kesällä Seinäjoella Joupiskan elämysportaat tulevat olemaan kovassa käytössä. Lisäksi Joupiskalle avautunut uusi skeittiparkki tulee olemaan osa Särkipajun päivittäistä harjoitusohjelmaa.

– Aloitin oman urani Joupiskalta. Olen siellä pitkään laskenut ja Joupiska merkitsee minulle todella paljon. Arvostan suuresti mitä alueelle on panostettu ja luotu olosuhteet, joissa on mahdollista harjoitella.

Kesän jälkeen, vuonna 2021 nuorten MM-pronssimitalin slopestylessä laskenut, Särkipaju matkaa takaisin Kuusamoon koulun penkille ja panostaa täysillä uraansa lumilautailijana.

– En niin hirveästi ole vielä miettinyt tulevaa talvea, mutta maailmancupin kilpailuja olisi kiva päästä laskemaan. Katsotaan nyt mitä tulee.

Mutta ei nuori lumilautailija toki sitäkään kiellä, etteikö aina joskus mieleen pitkällä tähtäimellä tulisi vuoden 2026 olympialaiset Italiassa. Sitä ennen on kuitenkin aika keskittyä kesään kotikaupungissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat