Padel on myös kesälaji

Monen harrastajan tie lajin pariin kulkee ulkokenttien kautta.

Seinäjoelle valmistuu kesäkuun alussa Padel or Dien toinen padelhalli, jolloin kenttien lukumäärä halleissa nousee kymmeneen nelinpelikenttään ja yhteen kaksinpelikenttään. Halliyhtiön puuhamiehenä tunnettu Teemu Uotila kuitenkin korostaa myös ulkokenttien merkitystä. Kirkkokadun ulkokentiltä nimittäin Padelharrastus Seinäjoella lähti käyntiin kolme vuotta sitten ja ne pitävät edelleen pintansa.

– Avasimme ulkokentät huhtikuun lopulla, mutta sitten tuli kylmä jakso. Nyt ilta-ajat ovat hyvin varattuja. Sinne saa käytännössä vuoroja päivän varoitusajalla. Ideaparkin kenttien osalta tilanne on toinen. Sinne löytyy hyvin vapaita vuoroja, Uotila kertoo.

Uotila painottaa ulkokenttien merkitystä lajin aloituksessa.

– Aloituskynnys ulkokentillä on matalampi kuin hallissa ja monen harrastajan tie lajin pariin kulkee sitä kautta. Lajiin jäädään koukkuun ja sitten siirrytään halliin, jossa tietenkin ideaaliset olosuhteet houkuttelevat.

Aloituskynnys ulkokentillä on matalampi kuin hallissa.

Uuteen halliin tulee myös kaksinpeli kenttä.

– Jos ei löydy neljää pelaajaa, niin kaksinpeli on vaihtoehto. Se on raskaampi, kun toistoja tulee paljon. Tunnin vuorolla tulee liikettä aivan riittämiin, kun nelinpeliin puolitoista tuntia on sopiva.

Kesälle on suunnitelmissa Stadi vastaan Härmä ottelu. Kansallisia turnauksia on tulossa elo-syyskuusta lähtien. Yhtiö tekisi mielellään Kirkkokadun kenttien yhteyteen kaksi ulkokenttää lisää, mutta se ei näytä tilan takia toteutuvan.

– Sisähallien yhteyteen on suunnitelmissa kaksi ulkokenttää. Jos kiinnostusta on, niin meillä on valmiudet tehdä lisää.

Uotila ei olisi kolme vuotta sitten uskonut, että marketpäällikön hommat jäävät ja padelista tulee miehen uusi työpaikka.

– Onhan tämä siinä mielessä mennyt hauskasti. Kun uusi halli valmistuu, niin meillä on Seinäjoella kaksi hallia ja neljä ulkokenttää. Lisäksi Kokkolassa Meripuiston alueella meillä on kaksi ulkokenttää.

Tulevaan Uotila katsoo luottavaisin mielin. Uusia harrastajia tulee koko ajan, joten alansa tunteva mies ei näe, että kaikki olisi vain alkuhuumaa.

– Kysyntää on ja meidän haasteena on ollut, että vuorot ovat täynnä. Nyt, kun saadaan uusi halli, niin tilanne helpottuu. Kesällä aina hieman rauhoittuu ja viikonloppuisin löytyy tilaa, mutta muuten ei ole hiljentynyt, vaan päinvastoin, Uotila juttelee.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat