SM-sarjaan kuuluva Pohjanmaa Ralli ajetaan kansainvälisissä merkeissä

Tämän vuoden Pohjanmaa Ralli on SM-arvon lisäksi osa FIA:n European Rally Trophy -sarjaa, mikä tuo kilpailuun kansainvälisen vivahteen.

SM Pohjanmaa Ralliin osallistuu 118 kuljettajaparia. Ralli ajetaan 17.–18. kesäkuuta. Tänä vuonna SM-arvon lisäksi ralli on osa FIA:n European Rally Trophy -sarjaa ja täten totuttua isompi tapahtuma. Mukana on kuljettajia SM-huippujen lisäksi aina Japanista asti, kun Toyota käynnistää uuden junioriohjelmansa Pohjanmaan lakeuksilla kolmen kuljettajan voimin. Mukana on myös Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala historic-luokan Toyota Celicallaan.

– On hienoa päästä ajamaan taas kotikisaan neljän vuoden jälkeen. Celicaan tulee uusi moottori ja muutenkin isommat huollot on nyt tehty. Luvassa on hieno kaksipäiväinen kisa ja ilmeisesti ajetaan uutta tiestöä sekä klassisia pätkiä. SM Pohjanmaa Ralli sattui juuri sopivasti ennen Kenian reissua, kommentoi Latvala osallistumistaan tiedotteessa.

Ralli käynnistyy perjantaina klo 19 Seinäjoen keskustorilta, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Perjantain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta. Ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella, joista yksi ajetaan Seinäjoen keskustassa. Ensimmäistä kuljettajaparia odotellaan maaliin keskustorille lauantaina klo 19.

Rallin kaupunkierikoiskokeella nähdään lisää maailmantähtiä, kun Marcus Grönholm ajaa näytösajon ennen varsinaisia kilpailijoita. Erikoiskokeen varrelle rakennetaan myös VIP-tapahtuma yhteistyössä Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa.

– Seinäjoen kaupunki on vahvasti mukana tapahtumassa. Yhdessä ja hyvässä yhteisymmärryksessä olemme etsineet parhaan mahdollisen estradin erikoiskokeelle, kertoo ratamestari Jussi-Pekka Tiilikka tiedotteessa.

Perjantaina 17.6. klo 7–10 ja lauantaina 18.6. klo 13–19 välisinä aikoina suljetaan Seinäjoen kaupungin ja viranomaisten luvalla muulta liikenteeltä SM Pohjanmaa Rallin erikoiskokeen suorituspaikaksi: Kirkkokatu kevyenliikenteen väylineen välillä Kaartotie/Marttilantie, Puistoraitit välillä Talankuja – Matinkujan silta/Kalevankatu, Alasenpuisto matonpesupaikkoineen ja Uimahallin ja lukion piha-alueet sekä liikennepuisto.