Jari Mäkelän Cadillac on herännyt jälleen uuteen kesään

Jenkkiautot ovat aina viehättäneet Jari Mäkelää. Hänen silmäteränsä on Cadillac HT series 62 -58.

Well, my baby drove up in a brand new Cadillac… Renegades-hitti alkaa soida päässä, kun Jari Mäkelä ajaa pihaan Cadillacillaan. Vaniljan värinen Vanha rouva, niin kuin omistaja autoaan kutsuu, on huomiota herättävän upea ilmestys lipuessaan lähes äänettä katua pitkin.

6-litrainen V8-moottori, hevosvoimia 310.

– Ne ovat vanhoja laiskoja Suomen tammoja, Jari Mäkelä nauraa. Kiihdytyskisoissa jäisi toiseksi. Tai kolmanneksi, Mäkelä jatkaa huumorilla.

Jo pikkupoika Jari ihaili Cadillacia ja yleensä ottaen amerikkalaisia autoja. Kotikylän raitilla niitä ei suinkaan näkynyt, vaan kuvia piti katsella lehdistä. Kun Mäkelä bongasi nettiautosta upean kaksiovisen Cadillacin vuonna 2017, oli kaupat kertakaikkiaan tehtävä.

Sadesäällä sitä ei viitsi ottaa pois tallista, koska ei ole pakko.

– Auto oli pakko saada. Parin päivän päästä siitä kun olin nähnyt auton netissä, kaupat oli jo tehty.

Auto ei ollut aivan priima. Vaikka tekniikka oli katsastuksen mukaan kunnossa, oli ulkonäössä toivomisen varaa.

– Hinkkasin maalin pois pellille asti. Maalari sitten hitsasi ja maalasi auton. Lattiamatto ja kattolevy piti sisustuksesta uusia. Muutoin kaikki on alkuperäistä, Mäkelä selvittää.

2004 vuonna museoitu auto on Mäkelällä ajossa nyt toista kesää.

Suomeen Cadillac on rantautunut vuonna 1989. Mäkelä on Wisconsinissa ensirekisteröidyn auton kolmas omistaja Suomessa. Autolla ajetaan vain kuivalla säällä ja maltillisella nopeudella.

– 80-100 km/ h on sopiva maantienopeus. Ei viitsi Vanhaa rouvaa rääkätä. Auto on kyllä hyvä ajaa. Ohjauksessa ei ole väljyyttä. Sadesäällä sitä ei viitsi ottaa pois tallista, koska ei ole pakko. Ja jokaisen reissun jälkeen tulee pyyhittyä kyljet märällä rentulla, Jari Mäkelä kuvailee.

Cadillac herättää ansaittua huomiota tien päällä.

– Kyllä niskat kääntyy. Nuoret miehet eivät useinkaan kehtaa tulla autosta kyselemään, mutta vanhat paapat sitten senkin edestä, Mäkelä hymyilee.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat