Leikkikenttätoiminta käynnistyi Seinäjoella

Seinäjoen kaupunki järjestää ohjattua leikkikenttätoimintaa kesä-heinäkuun ajan eri puolilla Seinäjokea, tarjoten kivaa tekemistä kesälomalaisten päiviin.

Leikkikenttätoiminnan päivät sisältävät erilaisia ulkoleikkejä ja pelejä sekä askartelua, maalausta ja kirjojen lukemista. Sään vaatiessa, sateen tai paahtavan helteen sattuessa, puuhataan sisätiloissa. Toimintaa on arkipäivisin aamukymmenestä kello kolmeen iltapäivällä.

– Toimintaa suunnitellaan lasten toiveita kuunnellen. Toiminnan teemat, kuten sirkus ja viidakko, vaihtuvat viikoittain. Lisäksi raviradalla vierailee joka päivä poniravikoulun poneja, joita lapset pääsevät rapsuttelemaan, harjaamaan sekä ajamaan kärryillä ja ratsastamaan, kertoo aluejohtaja Mari Koski-Aho Seinäjoen kaupungilta.

Leikkikenttätoimintaa järjestetään koulujen kesäloman aikana ja se on maksutonta. Toiminta on tarkoitettu 4–10-vuotiaille lapsille. Erityisesti ykkös- ja kakkosluokkalaisille lapsille leikkikenttätoiminta on loistava palvelu.

– Päivät kuluvat mukavasti ohjatun toiminnan parissa, tuttujen ja uusien kavereiden kanssa touhuten. Vanhemmat voivat olla turvallisin mielin töissä, kun tietävät, että lapsi on valvotussa ympäristössä viettämässä kesäpäivää, Koski-Aho sanoo.

Vaihtelua halutessaan lapsi voi osallistua eri leikkikentille, sillä osallistuminen on hyvin vapaata. Ennakkoilmoittautumista tai aikataulutusta ei tarvita.

– Ilmoittautuessa paikan päällä täytetään lomakkeelle vanhempien yhteystiedot ja turvallisuussyistä vanhempien lupa silloin, jos lapsi kulkee toiminnasta kotiin yksin, selvittää Koski-Aho.

Ohjaajina leikkikentillä toimivat pääsääntöisesti 18 vuotta täyttäneet alan opiskelijat.

– Osallistuvalta lapselta toivotaan omatoimisuutta, sillä kun lapsia on mukana useita kymmeniä, omatoimisuus on tarpeen, sanoo Koski-Aho.

Kaikilla leikkikentillä on käytössä myös sisätilat vessoineen, mutta toiminta pyritään järjestämään ulkona säästä riippumatta.

– Leikkikentälle tullessaan lapsi tarvitsee sään mukaisen vaatetuksen sekä omat eväät, juomapullon ja aurinkorasvaa, vinkkaa Koski-Aho.