Avaruuslennot aloitetaan viikonloppuna Seinäjoelta - Avaruuspuistosta keskustan vetonaula

Kaupungin keskustan odotettu leikkipuisto avataan

Seinäjoen kaupunki tiedottaa, että Kalevankadun ja Keskuskadun välissä sijaitseva Avaruuspuisto on leikkikunnossa viikonlopun aikana.

– Keskusta-alue on kaivannut monipuolista leikkimaailmaa, ja nyt sellainen saadaan. Tervetuloa viihtymään koko perheen voimin! kaupunginpuutarhuri Kari Hirvensalo iloitsee tiedotteessa.

Keskuspuiston Avaruuspuistossa on kaksi hieman toisistaan erillään olevaa leikkialuetta. Leikkipuiston vetonaulana ovat Avaruuden pääkaupunki -teemasta ammentava massiivinen avaruusalus ja raketti. Puiston kustannusarvio on 168 000 euroa.

Avaruusaluksen minimikorkeus on 5 metriä ja pituutta sillä on 17,5 metriä. Erikorkuisia ”komentosiltoja” on kolme. Toisen leikkialueen pystyasennossa nouseva raketti on lähes 8 metriä korkea. Sisätilaan johtavat rappuset raketin alta sekä sivulta. Raketin sisällä ylös pääsee kierreportaita pitkin. Poistumisteinä on kaksi umpinaista liukumäkeä.

– Avaruusalus ja raketti soveltuvat 1–12-vuotiaille leikkijöille. Molemmissa on runsaasti pikkuastronauteille sopivia, mielikuvitusta ruokkivia toimintoja, kertoo Hirvensalo.

Tanelinrannalle on myös rakennettu pienille lapsille leikkipaikka aivan uimarannan läheisyyteen.

Keskustorin toripaviljongin avajaisia vietetään tämänhetkisen arvion mukaan elokuussa. Paviljonki toimii esiintymislavana erilaisille tapahtumille, ja se sisältää myös wc:t ja aputiloja. Aputiloista voidaan tarvittaessa tehdä esimerkiksi infotila tai kioski.

–  Kun käyttötarkoitus on muuttunut, myös paviljongin ulkomuotoa on muokattu alkuperäisestä suunnitelmasta, sanoo kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi tiedotteessa.

Paviljongin kokonaishankinta-arvo on lähes 900 000 euroa, mikä sisältää noin 100 000 euroa torin AV- ja valaistustekniikan ohjaukseen liittyviä kustannuksia.

Paviljongin avajaisohjelmasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Kaupunki tiedottaa myös, että Lakeudenpuiston skeittiparkin rakentaminen siirtyy alkuperäisestä suunnitelmasta. Hanke kilpailutettiin ja tarjouksia saatiin vain kaksi, joista molemmat ylittivät selkeästi varatut määrärahat. Skeittipuiston rakentaminen alkaa todennäköisesti ensi kesänä.