Skeittaajilla edessä vauhdikas kesä – "Seinäjoki on skeittipuistonsa ansainnut"

Joupiskalle valmistunut skeittiparkki on rakennettu harrastajien toiveiden mukaisesti ja betonipuisto palvelee skeittaajien lisäksi myös skuuttailijoita ja bmx-pyöräilijöitä. Skeittiparkki on ahkerassa käytössä.

Skeittiparkki on harrastajien, No Trouble Ry:n ja Seinäjoen kaupungin liikunta- ja nuorisopalveluluiden yhteinen projekti. Rakennuttaja on Monument changes. Kauan odotettu ja toivottu skeittiparkki on ollut kesän alusta ahkerassa käytössä.

– Harrastajia on tullut hirveästi lisää ja Seinäjoella on ollut huutava tarve betoniselle skeittipuistolle. Lähes jokaisessa lähikunnissa alkaa sellainen jo olla ja on ollut vähän häpeäkin, ettei meillä tämän kokoisessa kaupungissa sitä ole vielä ollut, kertoo sekä harrastajien yhdistyksessä LWRS ry:ssä että No Trouble ry:ssä toimiva Jaakko Vainionkulma.

Vainionkulma on itse pitkän linjan harrastaja ja SM-mitalisti.

– Harrastajamäärän lisääntyminen Seinäjoella on nostanut selvästi esiin tarpeen omasta skeittipuistosta. Seinäjoki on myös niittänyt menestystä skeittailussa ja paikkakunnalta on tullut sekä Suomen- että maailmanmestareitakin. Seinäjoki on siis vihdoin oman skeittipuistonsa ansainnut.

Skeittiparkin on suunniteltu harrastajien toiveiden mukaisesti, harrastajat on otettu rakentamiseen mukaan ja parkki on tehty osallistuvina työpajoilla. Skeittiparkin rakentamisessa on yhdistyksen kautta työllistynyt ihmisiä ja työprosessi on ollut siinä mielessä poikkeuksellinen.

Tässä oppii uusia asioita ja tämä on kivaa.

Jere Kujanpää

Skeittiparkkia käyttävät Vainionkulman mukaan kaikenikäiset harrastajat. Skeittailu toki painottuu nuorien keskuuteen, mutta parkin käyttäjät ovat 10-50- vuotiaita.

14- vuotias Jere Kujanpää edustaa parkin käyttäjien nuorempaa osastoa. Kohta vuoden skeittausta harrastanut Kujanpää sai innostuksen lajiin katselemalla skeittausvideoita.

– Parasta tässä on kavereiden kanssa oleminen ja skeittaaminen. Tässä oppii uusia asioita ja tämä on kivaa. Ehkä joskus tulevaisuudessa voisi myös kilpailla lajissa, Kujanpää sanoo.

Paikallisen skeittiyhdistyksen LWRS ry:n puheenjohtaja ja yli 20 vuotta laudan päällä viihtynyt Ville Könönen kertoo, että vielä kaksi-kolme vuotta Seinäjoen ainut skeittailupaikka oli Vaasantiellä oleva Stache1. Könönen on iloinen, että skeittiparkki saatiin vihdoin paikkakunnalle ja ilman monen toimijan yhteistyötä projekti ei olisi onnistunut.

– Ilman No Troublea ei olisi tätä parkkia. He sieltä saivat ison pyörän pyörimään, Könönen kiittelee yhdistystä.

Skeittiparkista tehtiin Könösen mukaan hieman normaalia haastavampi, ja parkki haastaa kehittämään itseään ja omaa suoritustaan.

Skeittiparkkia pidetään auki säiden mukaan syksyyn asti. Seinäjoen nuorisopalveluluiden ylläpitämä skeittihalli palvelee talvisin lajin harrastajia teollisuusalueella.

Könönen kertoo, että on todennäköistä, että uuden skeittiparkin myötä Suomen rullalautayhdistys järjestäisi ensi vuonna Seinäjoella suomenmestaruuskarsinnat, joka on myös väylä olympialaisiin.

– Harrastajiin nähden Seinäjoelle on paikkoja edelleen liian vähän ja tämäkin on pieni Seinäjoen kokoiseen kaupunkiin. Ollaan silti onnellisia ja kiitollisia tästä, Könönen sanoo.