THL:n koronakasvo Mika Salminen uusiin tehtäviin – "Koronakriisi ei hevin unohdu"

Kenties Suomen tunnetuin korona-asiantuntija Mika Salminen siirtyy uusiin tehtäviin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo.

Salminen siirtyy terveysturvaajat-osaston johdosta hyvinvointivaikuttajat-osastoon. Uusi tehtävä on määräaikainen. Se alkaa syyskuun 1. päivänä 2022 ja päättyy elokuun 2027 lopussa.

Hyvinvointivaikuttajat-osasto on työntekijämäärältään THL:n suurin osasto. Siellä työskentelee noin 400 asiantuntijaa ja tutkijaa.

– Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesti ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä, joten siirtyminen uuteen tehtävään on erittäin innostava haaste, Salminen sanoo tiedotteessa.

Osaston tehtävänä on seurata sekä edistää väestön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä. Lisäksi osasto tutkii ja tukee eri väestöryhmien yhdenvertaisuutta ja osallisuutta ja kehittää niitä tukevia menetelmiä ja palveluja sekä tutkii ja arvioi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän toimivuutta.

Long covid -diagnoosien määrä räjähti Suomessa – Rokotukset eivät pelastaneetkaan pitkittyneeltä koronalta

Salmisen mielestä ihmisten asiat ovat Suomessa monella tavalla hyvin. Riskejä hän näkee väestön ikääntymisessä ja yhteiskunnan polarisoitumisessa.

– Koronapandemian aikana on syntynyt hyvin monenlaista hyvinvointivelkaa, jonka pysyväksi jäämistä pitää kaikin keinoin ehkäistä. Esimerkiksi sote-uudistus antaa osaltaan mahdollisuuden edistää ihmisten yhdenvertaisuutta.

Moni sairastaa koronan useaan kertaan, sanoo THL:n Mika Salminen – Laajennetaanko neljännen rokotuksen saavien joukkoa?

Nykyisessä tehtävässään Mika Salminen on toiminut nykyisessä noin kymmenen vuotta ja työskennellyt suurimman osan uraansa infektiotautien torjunnan eri tehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

– Koronakriisi on ollut hyvin poikkeuksellista aikaa, eikä se hevin unohdu. Vaikka kriisiin liittyi paljon epävarmuutta ja huolta, Suomi yhteiskuntana osoitti voimansa. Kaikki tahot tarttuivat toimeen ja tekivät, mitä piti. Tämän valossa en enää ihmettele, että tuppaamme sijoittumaan kärkiryhmään erilaisissa hyvinvointia koskevissa maavertailuissa, Salminen sanoo tiedotteessa.

Terveysturvaajat-osastolle valitaan uusi johtaja alkusyksystä.

Tuleeko Suomeen laaja neljäs koronarokotekierros? – THL kertoo varautumisaikataulustaan

Näin nopeasti uusin omikronmuunnos leviää nyt Hus-alueella – Nostanut Portugalin kuolinluvut EU:n korkeimmiksi