Trendilaji SUP-jooga on rantautunut myös Seinäjoelle

Joogan ja SUP-lautailun yhdistävä laji SUP-jooga on niittänyt suosiota viime vuosina ympäri maailmaa. Nyt trendilaji on rantautunut Seinäjoelle.

SUP-joogassa jumppamaton sijaan joogaliikkeitä tehdään SUP-laudan päällä. Laudan päällä pysyttely kehittää tasapainoa ja joogaharjoitteet lihaskuntoa sekä kehon hallintaa.

– SUP-jooga on tavallista joogaa laudan päällä. Laudan päällä voidaan harjoittaa millaista joogaa tahansa ja tehdä kaikenlaisia joogaliikkeitä, kertoo Hot Yoga Seinäjoen joogaopettaja Wilma Hetemaj.

SUP-joogassa yhdistyvät luonnossa oleileminen ja rentoutuminen kehoa avaavien jooga-asentojen kanssa.

SUP-joogassa molemmat, urheilu ja ulkoilu, yhdistyvät hauskalla tavalla.

– Kesällä on ihanaa olla ulkona ja etenkin veden äärellä, sekä urheilla luonnossa. SUP-joogassa molemmat, urheilu ja ulkoilu, yhdistyvät hauskalla tavalla, sanoo Hetemaj.

SUP-jooga on viime vuosina ollut trendikäs ja suosittu laji. Se on virkistävää vaihtelua perinteiselle joogamatolla tapahtuvalle joogalle.

– SUP-joogassa pääsee haastamaan itseään, se on hauskaa ja sopii kaikille. Seinäjoella jooga ja SUP-jooga eivät vielä kuitenkaan ole erityisen suosittuja lajeja, mikä näkyy etenkin SUP-joogan vähäisessä tarjonnassa, Hetemaj sanoo.

Hetemajn mukaan haastetta SUP-joogaan tuo laudan päällä tasapainottelu, vaikka SUP-lauta onkin melko tukeva.

– Tärkein kriteeri on uimataito, sillä laudan päältä saattaa tipahtaa. Kokeneempi joogaaja saa SUP-joogasta uutta haastetta. Omilla SUP-joogatunneillani keskitytään helppoihin liikkeisiin ja joogaharjoitteisiin, koska vesi tuo jo itsessään haastetta. Tunneille voi tulla, vaikkei joogasta olisikaan kokemusta ja tehdä liikkeitä oman taitotason mukaan. SUP-jooga sopii kaikille taitotasosta riippumatta, sillä tärkeintä on halu kokeilla uutta ja avoin mieli, ei niinkään joogataito, hän summaa.