Lentopalloilija Laura Penttilälle joukkue ja ihmiset ovat tärkeimpiä

Nurmon Jymyssä ensi kaudella jatkava Laura Penttilä korostaa ihmisten merkitystä myös urheilussa.

Lakeuden nuoret urheilijatähdet

Juttusarjassa esitellään maakunnan nuoria urheilijalupauksia.

Kesäkuisena iltapäivänä taivas puskee sadetta, mutta JymyVolleyn riveissä naisten lentopallon Mestaruusliigaa pelaava Laura Penttilä astelee aurinkoisena Nurmohalliin. Naisten lentopallomaajoukkuettakin edustavalla Penttilällä kesän suunnitelmat ovat selkeät.

– En opiskellut tänä vuonna ollenkaan, niin ei ole sellaista selkeää rajaa kesälomaan, Penttilä aloittaa. Mutta treejenä on toki luvassa. Mennään vähän päivä kerrallaan. Onhan se toki mukava sitten vaikka jotain kavereitakin nähdä ja tietysti nauttia auringosta, Penttilä jatkaa.

Harjoituksia lentopallossa, kuten muissakin lajeissa, on tietenkin runsaasti ja mahdollisimman monipuolisesti.

– Meillä on ainakin paljon ja pitkiä lajitreenejä. Kesäisin painottuu myös fysiikka aika paljon. Fysiikkatreenit on sitten kesäisin myös aika monimuotoisia, Penttilä avaa.

– Meidän fysiikkavalmentajalla on myös sellainen spesiaali juttu, että me käydään pari kertaa kesässä suolla, hän jatkaa.

Meillä on maajoukkueessa ollut todella avoin ilmapiiri ja siellä on hyvä tehdä töitä muiden kanssa.

Penttilä on pelannut lentopalloa pienestä saakka ja pelipaikka on ollut selvä siitä lähtien, kun rooleja on alettu ottaa.

– Aloitin kuusivuotiaana. Silloin se oli tietysti vähän sellaista, että vanhemmat laittoi johonkin treeneihin. En silloin vielä pahemmin itse ajatellut, että mitä nyt lähtisi kokeilemaan, Penttilä muistaa.

– Mulle se on aina ollut aika selkeää, että pelaan liberona. Siihen on yksinkertainen syy, olen näin lyhyt, Penttilä nauraa.

Liberolta vaaditaan kuitenkin myös hyvää reaktiokykyä ja muita ominaisuuksia, siinä missä muiltakin pelaajilta.

– Olen myös muilla tasoilla aika liberomainen. On ihan hyvä reaktiokyky ja nopeus, Penttilä vielä syventää.

Nurmon Jymyn seurajoukkueessa ja naisten maajoukkueessa pelannut Penttilä painottaa lajissaan nimenomaan joukkuetta ja muita ihmisiä.

– Esimerkiksi maajoukkueessa, kun ihmisiä tulee eri puolilta Suomea, aina joku tuntee jonkun. Sitten, kun se maajoukkue-elämä on aika lailla sellaista leireilyä ja yhdessä tekemistä, niin tutustuu ja ryhmäytyy hyvin muiden kanssa, Penttilä kertoo.

– Meillä on maajoukkueessa ollut todella avoin ilmapiiri ja siellä on hyvä tehdä töitä muiden kanssa.

Parhaimpana lentopallon tuomana antina Penttilä näkeekin nimenomaan kaverit ja kokemukset.

– Mulle itse pelaaminen on vain pieni osa lentopalloa. Sen kautta tutustuu uusiin ihmisiin hyvin ja joukkueessahan nimenomaan on tärkeää olla ihmisten kanssa.