Anniina Valtonen oppi ensimmäisessä kesätyössään ottamaan vastaan palautetta, joka ei aina ollut myönteistä. Paksunahkaisuuden kehittämisestä on hänelle hyötyä nykytyössäkin.
Ilmatieteen laitoksen ja Ylen meteorologi sekä Puoli seitsemän -ohjelman juontaja työskenteli vuosina 2008–10 Nastolan ABC-liikenneaseman Hesburgerilla. Valtonen oli 18-vuotias aloittaessaan siellä ensimmäisen kesänsä.
– Muistelen aikaa lämmöllä, mutta pohdin myös sitä, miten olen jaksanut huhkia siellä, Anniina Valtonen kertoo ja sanoo edelleen osaavansa tehdä Hesburgerin hampurilaisia.
Nastolan ABC:n Hesburger oli Valtosen mukaan melko pieni ja välillä hänkin oli työvuorossa yksin. Samalla piti hoitaa kassapalvelut ja valmistaa ruoat.
– Sinne saattoi yhtäkkiä tulle bussilastillinen ihmisiä syömään. Jonoa oli ulko-ovelle saakka, Anniina Valtonen kertoo.
Työssä vaadittiin omataitoisuutta ja kykyä sietää kiirettä sekä stressiä. Niin, ja haukkuja asiakkailta.
– Opin sen, että ihmisten haukkuja ei saa ottaa itseensä. Opettelin jo silloin hyvin vahvan taidon ymmärtää, että kun ihminen haukkuu minua pinna kireällä niin haukkuminen ei johdu minusta, Valtonen kiteyttää.
– Silloin palautteet ja vihaiset huudot tulivat kasvotusten, nyt niitä tulee nimimerkin takaa netin keskustelupalstoilla, hän kertoo.
Kesätöissä-sarjassa julkisuudesta tutut ihmiset kertovat kesätyökokemuksiaan. Kenen haastattelun haluaisit lukea? Lähetä toive sähköpostitse osoitteeseen Deski.helsinki@media.fi