Provinssista tulee ennätyksellinen

Huomenna käynnistyvästä Provinssista odotetaan menestystä, sillä lipunmyynti on käynyt ennätystahtiin. Kasvava tapahtuma on kaupungin kesän vetonauloja.

Provinssi käynnistyy huomenna torstaina ja odotuksissa on kaikin puolin menestyksekäs tapahtuma.

– Pitkä odotus on päättymässä ja nyt kaikki näyttää valoisalta, summaa tunnelmat festivaalijohtaja Sami Rumpunen pari päivää ennen juhlinnan alkua.

Provinssin lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja osa lipputyypeistä on myyty loppuun.

– Näyttää siltä, että useita lipputyyppejä tullaan myymään loppuun, Rumpuinen arvioi.

Festivaalialuetta on rakennettu toista viikkoa ja työssä on mukana niin alihankkijayrityksiä kuin vapaaehtoisiakin.

– Vaikka vapaaehtoisten määrä on vähentynyt huippuvuosista ja painopiste on siirtynyt alihankintana toteutettavaan työhön, vapaaehtoisilla on edelleen merkittävä rooli festivaalin järjestelyissä, niin järjestyksenvalvonnassa kuin rakennus- ja purkuvaiheessakin, Rumpunen kertoo.

Vapaaehtoistoiminta on perinteisesti ollut seuroille tapa kerätä varoja toimintaansa.

– Provinssissa tehdään yhteistyötä myös yhdistysten ja seurojen kanssa. Yksityisille vapaaehtoistoiminta sen sijaan on vastikkeetonta, toki ruokailusta on huolehdittu. Koska työtehtävissä ei tarvitse olla koko festivaalin ajan, tilaisuuksia nauttia ohjelmasta tarjoutuu työn ohessa, Rumpunen sanoo.

Festivaalialue laajenee nyt merkittävästi. Osa Törnäväntiestä muuttuu tapahtuma-alueeksi, kun Provinssin pääportti sijoitetaan keskelle katua. Uudet sisääntulojärjestelyt mahdollistavat Carlings Stage -telttalavan sijoittamisen pääporttien ja Törnäväntien läheisyyteen Törnävän kesäteatterin pysäköintialueen ympäristöön. Lisäksi Provinssin VIP-alue saa oman sisäänkäyntinsä. VIP-portti sijaitsee Huhtalantien puolella.

– Rakentamisen aikataulu on pysynyt entisenlaisena, vaikka tapahtuma laajenee tänä vuonna uusiin mittoihin, Rumpunen toteaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat