Kauhavan lentopaikka saa mittarilähestymismenetelmät

Kauhava saa menetelmän käyttöön ensimmäisenä valvomattomana lentopaikkana

Kauhavan lentopaikalle otetaan elokuussa ensimmäisenä valvomattomana lentopaikkana Suomessa käyttöön Ilmailukäsikirjassa julkaistut mittarilähestymismenetelmät.

Satelliittisuunnistukseen perustuvat mittarilähestymismenetelmät mahdollistavat toiminnan ilman maassa olevia navigaatiolaitteita. Samalla myös säädösympäristö on asteittain kehittynyt siten, että mittarilentotoiminta on sallittua aiempaa laajemmin erilaisissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä. Projekti on ollut pitkä ja monivaiheinen, kertoo LSK Business Park tiedotteessaan.

Mika Marjamäki LSK Business Parkista on tyytyväinen lopputulokseen.

– Kentän savutettavuus paranee ja nyt pystytään tarjoamaan monipuolisia mahdollisuuksia eri lento-operaattoreille. Entisen Lentosotakoulun infra on pidetty kunnossa. Destia kartoitti kentän lentoliikennealueiden kunnon mittauksin viimeksi tänä keväänä, ja se sai jälleen Sotilasilmailun viranomaisyksikön hyväksynnän kaikelle sotilasilmailutoiminnalle kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Kauhava on yksi Suomen suurimmista lentokentistä, hän toteaa tiedotteessa.

LSK Business Parkin osalta projektia on hoitanut kapteeni evp. Harri Huhtala.

– Projekti on ollut haastava ja vaatinut uutta ajattelutapaa kaikilta

osapuolilta. Uuden toimintatavan tuominen ilmailuun on aiheuttanut tietysti synnytystuskia, mutta yhteistyö Traficomin ja Fintrafficin kanssa on ollut joustavaa.

Kevään aikana ilmatilaan on perustettu D-alueet jotka lisäävät ilmatilan turvallisuutta ja käytettävyyttä. Lisäksi lentopaikka on saanut IFRhyväksynnän.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat