Karaokelevyt johdattivat tangolaulun pariin

Keijo Hietikko tavoittelee tangokruunua ainoana pohjalaisena laulajana. Sparraajina toimivat äiti ja avovaimo.

Jalasjärveläinen Keijo Hietikko muistelee musiikillisia ensiaskeleitaan hymyssä suin.

– Ala-asteella oli testit, että pääseekö yläasteelle musiikkiluokkaan, mutta minä en niitä läpäissyt. En laulullisesti, enkä rytmillisesti. Pienen pojan musiikkihaaveet jäivät sillä kohtaa siihen.

Onneksi Hietikolle tarjoutui toinen mahdollisuus amis-ikäisenä.

– Kurikan ammattikoulussa luokallani oli yksi lapsuuden kaveri, joka vinkkasi, että valinnaisaineissa olisi tarjolla musiikkia. Minä kävin esittäytymässä Kivistön Arille, joka oli kurssilla opettajana. Arilla oli sellainen mentaliteetti, että jokainen lintu laulaa äänellään. Niin aloin kulkea Arin tunneilla.

Ensimmäiset laulukeikkansa Keijo Hietikko teki Ari Kivistön siipien suojissa koulun esiintymisissä. Hän osallistui myös valtakunnalliseen ammattiin opiskelevien kulttuurikisaan, SAKUstarsiin.

– Siellä tuli karaokessa yksinlaulussa kolmas sija. Kivistön Arin opastuksella ja tuella homma lähti pyörimään, Hietikko kertoo.

Keijo Hietikon kotona oli pienet stereot.

– Äiti osti meille sitten DVD-soittimen ja muutaman karaokelevyn. DVD yhdistettiin stereoihin ja niin alettiin laulaa. Kerrostalossa laulu raikasi kymmeneen asti illalla. Samoja biisejä laulettiin illasta toiseen. Niitä, mitä muutamalla levyllä oli.

Onneksi samassa talossa asui musiikki-ihmisiä.

– Eräs naapurikin sanoi rappukäytävässä, että kun laulat sitä Satumaata, niin laitatko vielä pikkuisen lujemmalle.

Kun Hietikon äiti huomasi, että pojan kiinnostus musiikkiin ja laulamiseen kasvaa, hän hankki paremmat laitteet. Lisäksi musiikinopettaja Kivistö tarjosi mahdollisuutta laulaa omassa Veli Hopeat -bändissään solistina. Keijo Hietikon tähti lähti nousuun.

Armeijan jälkeen Keijo Hietikko opiskeli vuoden Ikaalisten artistivalmennuksessa.

– Laulamisen lisäksi siellä käytiin läpi markkinointia ja myyntiä, sekä sopimusasioita laajalla skaalalla.

Vuonna 2011 Hietikko osallistui kaverinsa houkuttelemana Tangomarkkinoille.

– En ensin ollenkaan aikonut osallistua, kun esiintymiskokemus oli vielä niin kovin vähäistä. Muutin kuitenkin mieleni ja niin mentiin kaverin kanssa YLEn studiolle nauhoittamaan osallistumiskappale.

Huonosti ei ensikosketus Tangomarkkinoihin mennyt ollenkaan, sillä molemmat pääsivät semifinaalivaiheeseen saakka.

– Oli ihan hyvä, että silloin 18-vuotiaana en vielä päässytkään sen pidemmälle, mutta silloin päätin, että tänne tulen vielä uudelleen.

Keijo Hietikko kertoo, että tango on ollut hänelle luonnollinen valinta.

– Niillä karaokelevyillä oli paljon tangoa, enkä paljon muista tyylilajeista tiennytkään.

Tangon rinnalla kulkee luontevasti iskelmä, jossa Hietikko on myös ansioitunut.

– Vuonna 2017 voitin Kiuruveden Iskelmäviikkot ja samana vuonna Ikaalisten Iskelmäparatiisin.

Näiden kisojen jälkeen Hietikko sai paljon kannustusta lähteä Tangomarkkinoille uudelleen, mutta niin kuin monilla muillakin, korona sotki suunnitelmat.

Keijo Hietikko treenaa yksikseen autotalliin rakentamassaan studiotilassa. Pääasiassa hän laulaa tangoa karaokelta, joskus tarttuu kitaraan tai istahtaa pianon ääreen. Vaasassa miehellä on tanssibändi.

– Bändi on vielä niin uusi, että kokoonpanolla ei ole edes nimeä. Muutamat hääkeikat olemme tehneet, mutta ei mitään sen suurempaa vielä.

Finalistit saivat Tangomarkkinoiden kilpailukappaleet harjoiteltavakseen kuukautta ennen h-hetkeä. Hietikko ei voi paljastaa, mitkä kappaleet ovat kyseessä.

– Sen verran voin kuitenkin sanoa, että kivat kappaleet on.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat