Tangomarkkinat palaavat uudistusten kera

Tangomarkkinoilla odotettavissa kovatasoinen finaalitaisto.

Seinäjoen Tangomarkkinat viihdyttää kansaa jälleen koronavuosien jälkeen Seinäjoen festarikesässä. Tapahtumaa on alettu hiljalleen uudistamaan toimitusjohtaja Pasi Ojalan myötä.

– Tavoitteenamme on aina laadukas tangotarjonta musiikin sekä tanssin puolesta, mutta olemme myös tehneet uudistuksia vähitellen. Tangokadullamme esiintyy yhä enemmän nykyiskelmään meneviä artisteja, joiden toivotaan viihdyttävän suurta asiakaskuntaa, Ojala sanoo.

Ojala kommentoi laulukilpailun finaalista tulevan tiukka vääntö, sillä kaikki semifinalistitkin ovat jo erittäin kovatasoisia laulajia. Laulukilpailuun haki tänä vuonna paljon oman tyylin omaavia laulajia.

– Olemme halunneet painottaa, että kuka tahansa voi osallistua täysin omana itsenään. Ei tarvitse matkia ketään edellistä tangokuningasta tai -kuningatarta. Nyt käsissämme on todella kova kahdeksikko ja täten uskon finaalista tulevan erittäin tiukan sekä tasokkaan, hän toteaa.

Areenan tangokilpailussa nähdään televisiostakin tuttu Sami Pitkämön orkesteri ja juontajina toimivat Seinäjoen omat kasvatit HP Parviainen sekä Susanna Laine.

– Halusimme tuoda mukaan tuttuun tapaamme tunnettuja kasvoja niin juontajien kuin tuomaristonkin osalta. Sami Pitkämön livebändi on oiva lisäys kattaukseen, Ojala kertoo.

Tapahtumaa on alettu suunnittelemaan jo viime syksystä lähtien, ja noin viikko ennen aloitusta aloitettiin rakentamaan fyysistä paikkaa kuntoon. Joitain artistikiinnityksiä on saatettu tehdä jo vuoden 2021 keväällä.

– Kyllähän tässä on pitänyt koronasta huolimatta olla ajoissa asialla, ei tällaista tapahtumaa rakenneta viikossa, Ojala sanoo naurahtaen.

Pandemian myötä ihmisten ostokäyttäytyminen tapahtumalippujen suhteen on muuttunut ja ostopäätöksiä jätetään yhä myöhempään ennen tapahtuman alkua.

– Meilläkin se on hieman näkynyt, että etenkin vanhemman väen suhteen lippujen osto jätetään myöhälle. Halutaan olla varmoja osallistumisesta sekä koronatilanteesta. Toki tapahtuman järjestäjälle tällainen käyttäytyminen on hieman harmillista, sillä me valmistaudumme tottakai järjestämään kaiken suurelle määrälle ihmisiä, Ojala kommentoi.

Myös säätilanne tuo oman mausteensa pakkaan mukaan.

– Jos asiakas ajattelee ostavansa lipun vasta portilta ja iskeekin sade, on mahdollista, ettei tapahtumaan tulla ollenkaan. Nyt vielä näyttää sään puolesta hyvältä, Ojala sanoo.

Ojalalla on kuitenkin hyvät odotukset tapahtuman suhteen.

– Uskon, että tapahtumasta tulee hieno ja saamme paljon väkeä paikalle. Toivon, että uudistukset tuovat omalta osaltaan uusia ihmisiä nauttimaan tangosta ja tangokulttuurista, hän sanoo toiveikkaasti.

Ihmisillä on myös mahdollisuus ihastella tangon taikaa lomamatkaltakin.

– Tangomarkkinoita voi myös katsella vaikka kesämökiltä, sillä ohjelma näkyy tv:stä ja netistä ilmaiseksi, kertoo Ojala.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat