Seinäjoen Tangomarkkinat tavoitti satoja tuhansia musiikin ystäviä

Seinäjoen Tangomarkkinat tarjosi musiikin ystäville monipuolista ohjelmaa viikonloppuna ja Seinäjoen keskustaan kokoontui yhteensä 40 000 ihmistä.

Seinäjoen Tangomarkkinat palasi uudistuneena kaksi kesää kestäneeltä koronatauolta houkutellen heti paikalle 40 000 kävijää, kerrotaan tiedotteessa. Suorissa tv-lähetyksissä ratkottiin 36. kerran uudet tangokuninkaalliset. Lähetyksiä seurasi eri kanavissa arviolta noin 300 000 katsojaa. Luku kasvaa vielä, sillä laulukilpailun finaalista tulee yleisön pyynnöstä toinen uusinta tv-kanavalla 17 ensi lauantaina (16.7.) klo 10 alkaen.

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä suorastaan riemuitsi tapahtuman tuomasta tunnelmasta.

– Tätä on kaivattu. Elämää ja säpinää tapahtumien suurkaupungin kaduille. Seinäjoki on suorastaan riippuvainen tapahtumista ja nyt ovet ovat vihdoin taas auki. Ennakkoon oli epävarmuutta, kuinka ihmiset uskaltautuvat liikkeelle ja miten rohkeatkin uudistukset otetaan vastaan. Oli ilahduttavaa huomata, että epäilyt olivat turhia. Keskusta sykki vanhaan malliin ja tunnelma oli sekä vauhdikas että lämminhenkinen, kiitteli kaupunginjohtaja Kiiskilä tiedotteessa.

Tangomarkkinoiden tuore toimitusjohtaja Pasi Ojala lähestyi pandemia-ajan jälkeistä tilannetta nöyränä.

– Toki me jäimme ymmärrettävästi koronaa edeltäneiden vuosien ennätysluvuista. Sen myötä moni panostus oli samalla investointi tulevaisuuteen. Haimme myös kävijämäärien laskentakaavaamme realismia, joka poikkeaa aiemmasta ja näin ollen luvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia. Saatu palaute sekä yleisöltä että kumppaneilta osoittaa, että olemme oikealla tiellä. Aina löytyy toki parannettavaa, ja teemme töitä sen eteen että tapahtuma kehittyy vuosi vuodelta ja asiakkaat viihtyvät. Ehkä kaikkein parasta tapahtumassa oli esiintyneiltä artisteilta ja uusilta tangokuninkaallisilta saadut vuolaat kehut. Pienen hengähdystauon jälkeen analysoimme ruusut ja risut, jotta saamme tulevien vuosien tangotapahtumista entistäkin viihdyttävämpiä, tangojohtaja summasi tiedotteessa.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailu huipentui lauantaina Seinäjoki Areenalla järjestettyyn finaaliin, jossa uusiksi Tangokuninkaallisiksi kruunattiin 30-vuotias Heta Halonen (Pori) ja 29-vuotias Keijo Hietikko (Jalasjärvi).