Jos et siivoa koirasi kakkaa, voit saada sadan euron laskun – AL: Kerrostaloasukkaat ihmeissään uudesta linjauksesta

Kahdessa tamperelaisessa kerrostalossa aletaan laskuttaa asukkaita, jos he eivät kerää pois lemmikkiensä ulosteita tai antavat lemmikkien sotkea paikkoja, kertoo Aamulehti.

Talot kuuluvat VTS-kodeille, joka on Tampereen Vuokratalosäätiöstä ja kaupungin tytäryhtiöstä muodostunut asuntopalveluorganisaatio. VTS-kodit on Tampereen suurin vuokranantaja.

Aamulehden mukaan VTS jakoi Kaukajärvellä sijaitsevien talojen asukkaille heinäkuun alussa tiedotteen, jossa lukee, että ”mikäli havaitaan, että lemmikin annetaan tehdä tarpeitaan kiinteistön alueelle tai muuten likaavan, tullaan jätösten siivouskulut laskuttamaan lemmikin omistajalta."

Lehden haastatteleman vuokrauspäällikkö Samuli Nousiainen sanoo, että siivousmaksu voi olla joistain kymmenistä euroista sataan euroon.

Aamulehden tietojen mukaan linjaus on herättänyt ihmetystä talojen asukkaissa. Kuinka näytetään toteen, kenen lemmikin jätös on kyseessä? Talon vieressä on myös nurmialue ja yleinen tie. Ohitse voi kulkea kevyeen liikenteen väylällä kuka tahansa lemmikin ulkoiluttaja.

– No ei meillä täällä tietenkään mitään tutkimuslaboratoriota ole. Lähinnä täytyisi sitten nähdä se tai muuten todistaa, että näin on tapahtunut. Meillä käy kiinteistöillä paljon omaa porukkaa, huoltoyhtiöitä ja muita kumppaneita. Silmiä siellä liikkuu, Samuli Nousiainen sanoo.