Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Käytä tilaisuus, kun saat siihen mahdollisuuden”

Kaksi kautta USA:ssa yliopistossa opiskellut ja kiekkoillut Ville Immonen tähtää ammattilaisuralle.

Lakeuden nuoret urheilijatähdet

Juttusarjassa esitellään maakunnan nuoria urheilijalupauksia.

Seinäjokelainen Ville Immonen voi tarkastella jääkiekkouraansa varsin hyvillä mielin taaksepäin, kun lajin alkeet tulivat tutuksi S-Kiekon kiekkokoulussa ja nuoren miehen omin sanoin kasvattajaseurassa syttyi rakkaus lajiin. Siitä lähtien 23-vuotias jääkiekkoilija on elänyt, kuten on yhdeksi tärkeäksi elämän ohjenuoraksi asettanut.

– Ota ja käytä tilaisuus, kun saat siihen mahdollisuuden, Immonen toteaa.

Ja Immonen on näin tehnyt jo nuoresta miehestä lähtien. S-Kiekossa hän pelasi C-junioreihin saakka. Sen jälkeen yksi vuosi meni Vaasan Sportissa C-junioreissa niin, että Immonen hyppäsi Seinäjoelta junaan ja kävi Vaasassa harjoituksissa.

– Vaasassa meni viisi vuotta. Kun siirryin B-junioreihin, niin menin Vaasaan lukioon. Sportin vuoden olivat tärkeitä. Muutin lukioon mennessäni omilleni ja piti oppia pitämään itsestä huolta.

Sportin vuoden huipentuivat A-nuorten SM-pronssiin kevään 2019 päätteeksi.

– Sportissa opin kovan työnteon merkityksen. Olen todella kiitollinen Olli ”Oka” Hällforsille ja Jani Tuomivirralle. Sportin vuodet olivat kovan harjoittelun vuosia.

Immonen on pelannut maakunnan joukkueissa myös Lapuan Virkiässä ja Kauhavan Hela-Kiekossa. Kevät 2019 oli jälleen tienristeys jääkiekkoilijan uralla. Yksi mahdollisuus oli lähteä opiskelemaan ja kiekkoilemaan USA:n yliopistoon tai sitten pysyä Suomessa ja hakea paikkaa Mestiksestä.

– Vanhempien kanssa mietittiin ja päädyttiin siihen, että yliopistopolku on se paras vaihtoehto.

Immonen otti ja käytti tilaisuuden, kun sai siihen mahdollisuuden. Takana on nyt kolme vuotta jenkeissä. Ensimmäinen vuosi meni Minotin kaupungin juniorijoukkueessa Minotauros. Se oli ensimmäinen koronavuosi 2019-2020 ja kausi jäi lopusta vajaaksi.

– Se oli opettavainen vuosi ja näki, miten jääkiekko on bisnestä USA:ssa jo juniorijoukkueissa. Joukkueella on omistaja, joka pyrkii tekemään voittoa. Kauden alussa itsellekin kävi niin, että tauolla omistaja tuli koppiin ja huusi: ”Immonenkin voisi alata pelaamaan.” Siellä jo 18-21 vuotiaat pelaajat ovat tuote, jota myydään faneille. Peleissä käy 1500-2000 katsojaa.

Minotin vuoden jälkeen oli jälleen aika ottaa askel eteenpäin. Aina ennen kauden alkua kaikki juniorijoukkueet kokontuvat Blainen kaupunkiin, jossa on paikalla NHL-joukkueiden ja yliopistojen pelaajatarkkailijat.

– Heti ensimmäisen pelin jälkeen Union College otti yhteyttä ja kuukauden verran rakensimme pakettia yhdessä. Yliopisto sijaitsee Schenectadyn kaupungissa New Yorkin osavaltiossa ja kävin siellä tutustumassa. Kampus alueena, valmentajat ja henkilökunta tekivät vaikutuksen ja päätös oli helppo.

Niin Immosen tie vei Union Collegen joukkueeseen pelaamaan ja opiskelemaan. Pääaineena ovat johtaminen ja talous. Nyt takana on yliopistolla kaksi kautta, joista ensimmäisenä jääkiekkosarjat olivat tauolla koronan takia. Keväällä päättynyt kausi oli ensimmäinen kausi yliopistokiekkoa.

– Ainakin ensi vuosi menee vielä yliopistolla. Valmistuminen menee kevääseen 2024, mutta opiskeluoikeus säilyy koko ajan taustalla. Jääkiekossa on kuitenkin tavoitteena ammattilaisuus ja se on seuraava askel.

Immonen toteaa, että paras vaihtoehto olisi jatkaa uraa jenkeissä AHL-joukkueessa. Mutta myös Euroopan sarjat, kotimaan liiga tai Ruotsin pääsarja olisivat hyviä vaihtoehtoja.

– Pohjois-Amerikassa pelaaminen ammattilaisena olisi hienoa. Olen innoissani katsomaan mihin tie vie. Tärkeintä on tietysti, että ensi kausi sekä itsellä, että joukkueella menee mahdollisimman hyvin.

Kesän viettoon Immonen tuli Seinäjoelle kesäkuun alussa. Takaisin hän lähtee elokuun lopulla, koska joukkue kokoontuu kaksi viikkoa ennen lukukauden alkua. Kesällä hän harjoittelee kaksi kertaa päivässä. Immosen päättäväisyyttä kuvaa se, että lukiossa hän panosti Englannin kielen opiskeluun, kun paikka USA:n yliopistossa alkoi näyttämään realistiselta. Nuori mies on maailmalla pärjännyt.

– Olen iloinen, kun kolme vuotta sitten päätin lähteä tälle tielle. On ollut hienoa aikaa, olen oppinut uutta ja nähnyt paljon. Vanhemmat, äiti-Riitta ja isä-Matti, ovat olleet aina iso apu ja tuki. Ovat auttaneet aina ja heitä en voi edes tarpeeksi kiittää.