”Kyllä mä sen Jussi-patsaan kanssa vielä joskus kotiin kävelen”

Freelance-näyttelijä ja -juontaja Jane Hölsön unelmana olisi olla osa jotakin suurta.

Alunperin seinäjokelainen Jane Hölsö nousi ihmisten tietoisuuteen viimeistään vuonna 2018, kun hän oli osa Ylen realitydraamaa Au Pairit Miamissa. Kameran edessä viihtyvä Hölsö ei vielä silloin tiennyt omaa suuntaansa tv-maailmassa.

– Olin silloin todella nuori ja kaikki draama saatiin näyttämään paljon pahemmalta tv:ssä, kun jaksoja leikattiin huolella. Nykyään omistan aikani näyttelemiselle täysin, en mieti enää tuon aikaisia juttuja. Jos olen itse voinut päästä asioissa eteenpäin, täytyisi muidenkin pikkuhiljaa, hän kommentoi naurahtaen.

Hölsö on tehnyt replikoivia sivurooleja suomalaisissa draamasarjoissa jo usean vuoden ajan. Hänet on nähty esimerkiksi Lulu Nightingalena Maria Kalliossa & sairaanhoitajana Syke-sarjassa. Hölsö oli myös vuonna 2021 mukana Halpa-Hallin vastuullisuus-kampanjan videomateriaaleissa sekä toimi juontajana jääkiekon MM-kilpailuissa Skodan ständillä.

– Olen onnekseni saanut pieniä rooleja tunnetuissakin suomalaisissa tv-sarjoissa. Haastavin projekti on ollut Halpa-Hallin vastuullisuusvideoiden tekeminen, sillä tekstiä oli opeteltavana niin paljon, että sai todella haastettua osaamistaan. Olen myös lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Lisäksi Sykkeen kuvauksissa olen oppinut todella paljon muilta näyttelijöiltä sekä sarjan produktiosta, hän kertoo.

Hänestä jokainen kokemus on ollut opettavainen.

Haluan olla näyttelijä tosissani, ei mulla ole plan B:tä.

– Kokeilemallahan sen tietää, mikä on itselle se oma juttu. En kadu mitään, sillä kaikki asiat ovat opettaneet minulle jotain, Hölsö kertoo.

Hölsö otti uuden askeleen urallaan, kun muutti yksin Helsinkiin vuonna 2018. Muuton ideana oli olla saavutettavissa mahdollisia roolituksia varten sekä parantaa tunnettuuttaan näyttelijänä.

– Näiden neljän vuoden aikana olen päässyt jo paljon eteenpäin näyttelijänä. Haluan olla näyttelijä tosissani, ei mulla ole plan B:tä. Omistan tälle kaiken aikani, minulla ei ole ollut edes parisuhdetta koko neljän vuoden aikana, hän toteaa.

Hän on näytellyt jo pienestä pitäen ja ollut kaikessa mahdollisessa mukana. Tämän lisäksi hän on opiskellut näyttelemistä Etelä-Pohjanmaan ja Voionmaan opistoissa.

– Olen hyvä ihmisten kanssa, se on selkeästi kutsumukseni. Tällä hetkellä keskityn näyttelemiseen, mutta tykkään myös juontamisesta paljon. Haluan olla monipuolinen esiintyjä, joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Hölsö summaa.

Teatterikorkeakoulun ovet eivät ole Hölsölle toistaiseksi auenneet, mutta hän ei kuitenkaan aio luovuttaa vaan porskuttaa täyttä häkää kohti unelmaansa.

– Jokaisesta projektista on saanut lisää tuttuja ja ne ovat poikineet eteenpäin. Jokainen pienikin rooli on siis askel eteenpäin. Enkä aio kyllä hevillä luovuttaa, kyllä mä sen Jussi-patsaan kanssa vielä joskus kotiin kävelen, hän heittää.

Pohjanmaa on iso osa Hölsön elämää, vaikka on asunut Helsingissä jo tovin. Hän tykkää vierailla kotikonnuillaan usein.

– Olen saanut paljon kiitosta pohjalaisesta rehellisyydestäni sekä hyvästä työmoraalista, joka heijastuu suoraan meiltä kotoa. Jos joskus lapsia hankin, haluan tulla kasvattamaan heidät takaisin Seinäjoelle, hän toteaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat