Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Pohjanmaalla kesäkuun lopussa 5574 työtöntä työnhakijaa

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla 15,3 prosentilla ja koko maassa 17,8 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 1004 henkilöllä, tiedottaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (3,4 %), Soinissa (4,1 %) ja Evijärvellä (4,9 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Toiseksi alhaisin lukema oli Pohjanmaan ELY-keskusalueella (6.6 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,9 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa. Järviseudun ja Seinäjoen alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Soinissa (-33 %), Kuortaneella (-32 %) ja Isossakyrössä (-24 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2918 kappaletta, joka oli 687 kappaletta (30,8 %) enemmän kuin vuosi sitten. Eniten uusia avoimia työpaikkoja avautui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 6843 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).