MTV: Näistä sähköyhtiöistä tehdään eniten valituksia – "Asioita on käsitelty markkinaoikeudessa asti"

Sähköyhtiöistä tehtävien valitusten määrä on ollut selkeässä kasvussa vuoden 2016 jälkeen. Asiasta uutisoi MTV verkkosivuillaan.

– Kaksi niin sanottua häirikköyritystä on työllistänyt todella paljon viime vuosina. Asioita on käsitelty markkinaoikeudessa asti, sanoo Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) kuluttaja-asiamies Katri Väänänen MTV:lle.

Älä maksa! Sähköyhtiö lähettää yhä laskuja ja "sakkoja", vaikka toiminta loppui jo melkein vuosi sitten

Kuluttajat saaneet aiheettomia sähkölaskuja – älä maksa

Saitko laskun tältä sähköyhtiöltä? Älä maksa, sillä lasku on perusteeton – "Osa kertoo, etteivät he ole olleet yhtiön kanssa missään tekemisissä"

Väänänen puhuu Fi-Nergy Voimasta ja 365 Hankinnasta. Ne lopettivat toimintansa vuonna 2021.

Valituslistalla korostuu viiden kärki. Nämä nimet ovat Oomi, Kotimaan Energia, Switch Nordic Green Finland, Väre ja Lumo Energia. Valitukset ovat koskeneet esimerkiksi ehtomuutoksia ja datahub-maksuja.

Jotkin sähköyhtiöt ovat muuttaneet määräaikaisten sopimusten ehtoja lainvastaisesti. On lainvastaista, mikäli määräaikaisiin sopimuksiin tehdään muutoksia kesken sopimuskauden.

– Näin on tehty esimerkiksi poistamalla hintakattoja. Jonkin verran harjoitetaan myös aggressiivista puhelinmarkkinointia, sanoo Väänänen.