Seinäjoella elokuu on vielä festarikuukausi

Festarikesä ei ole ohi, sillä elokuussa pääsee nauttimaan esimerkiksi Solar Sound-festivaalin uudistuksista sekä Danny Boyn Bar festivalin juomasta ja ruoasta.

Tänään alkavilla Solar Sound-festivaaleilla ovat odotukset korkealla, sillä tapahtuma on kokenut suuria uudistuksia tänä vuonna.

– Näin 10. juhlavuotena meidät löytää OmaSp-stadionin juhlallisista puitteista perinteisen keskustan sijaan. Huipputason esiintyjiä nähdään kahdella lavalla. Myös anniskelu-, ravintola- sekä VIP-alueisiin on panostettu aiempia vuosia enemmän, kertoo tapahtuman promoottori Tommi Mäki.

– Kaikille asiakkaille on tarjolla jopa vesivessat, hän jatkaa.

Festivaalilla on tehty tietoinen strategiamuutos panostaa enemmän täysi-ikäisten palveluihin.

– Olemme tarkoituksen mukaisesti panostaneet VIP-alueeseen sekä K-18 puoleen enemmän tänä vuonna. Niiden lipunmyyntikin on jo todella hyvällä mallilla.

Kokonaisuudessaan festivaalille oheistapahtumineen odotetaan noin 12 000 kävijää.

– Uskon, että tavoite tulee täyttymään, kun lippuja on mennyt niin hyvin kaupan. Erityisesti yksi pääesiintyjistä Zara Larsson, vetää väkeä paikalle ympäri Suomen.

Mäen mukaan elokuu on todella hyvää aikaa järjestää festivaaleja, sillä kilpailua on vähemmän.

– Heinäkuun viikonloput ovat täynnä muuta ohjelmaa, joten oma festarimme on sopivaan aikaan. Osalla on vielä lomatkin käynnissä ja onhan festareita muutenkin ympäri vuoden. Hieman jo pimenevissä illoissa esiintyjien valoshowt näyttävät mahtavilta.

Seinäjoen keskustassakin samana viikonloppuna voi päästä vielä festarien makuun irlantilaisbaari Danny Boyn Bar festivalilla, jossa on luvassa musiikkia laidasta laitaan kahdeksan bändin voimin. Myös hyvä juoma ja ruoka houkuttelee väkeä paikalle.

– Järjestämme festivaalin nyt toista kertaa. Viime vuoden tapahtuma jouduttiin perua, mutta monet asiat siirtyivät suoraan tälle vuodelle. Meillä tulee olemaan neljä bändiä per ilta ja genrejä on aina punkista poprockiin. On siellä hieman irkkumusaakin tiedossa, sanoo Danny Boy baarin omistaja Jere-Miikka Myllymäki.

Vuoden 2020 festivaali oli loppuunmyyty ja samaa lopputulemaa odotetaan jälleen.

– Olemme kuitenkin aika pieni festari vielä, joten ei tuota tuskaa myydä lippuja. Vähän jätetään lippuja portillekin viime hetken tulijoille, jotka innostuvat.

Lisäksi elokuun lopussa Seinäjoen Piirillä saa laittaa jalan koreaksi elektronisen musiikin tahtiin, kun vaihtoehtofestivaali NuermoFest järjestetään lauantaina 27.8.

– Miljöö on meille uusi, mutta itse tapahtuma järkätään jo seitsemättä kertaa. Luvassa on paljon hyvää tanssimusiikkia ja tietenkin virvokkeita, sanoo tapahtuman tuottaja Teemu Tuuttila.

Tapahtumaan myydään rajoitetusti lippuja ja niiden odotetaan loppuvan jo ennakkomyynnissä.

– Vaikka koronan takia ihmisten ostokäyttäytyminen onkin muuttunut ennakkolippujen suhteen, uskon, ettei meiltä jää ovelle enää lippuja, Tuuttila summaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat