Liikuntapäivä kannustaa tutustumaan uusiin harrastusmahdollisuuksiin

Seinäjoen kaupungin liikuntapalveluiden ja Seinäjoen Sanomien yhteistyössä järjestämä liikuntapäivä kokoaa yhteen lähes 30 alueen urheiluseuraa ja -yhdistystä.

Torstaina 18.8. päästään jälleen syksyn harrastustoiminnan makuun, kun kaikille avoin ja ilmainen liikuntatapahtuma polkaistaan käyntiin klo 17 Joupiskan ympäristössä. Tapahtuman järjestää Seinäjoen Sanomat ja Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut yhteistyössä Aito Säästöpankin, Etelä-Pohjanmaan osuuskaupan, Lähi-Tapiola Etelä-Pohjanmaan ja Lasten Terveystalon kanssa. Mukana on laaja kirjo erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

– Meillä on mukana nyt ennätysmäärä seuroja ja yhdistyksiä sekä ennen kaikkea todella monipuolisesti eri lajeja. Varmasti jokaiselle löytyy jotakin mielenkiintoista katseltavaa ja kokeiltavaa, sanoo Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Tanja Särkipaju.

Lajiesittelyjen lisäksi mukana on paljon seuroja, jotka tarjoavat mahdollisuuden kokeilla lajia käytännössä.

– Esimerkiksi Seinäjoen Poniravikoulu saapuu paikalle kahden ponin voimin ja tarjoaa innokkaille talutusratsastusta sekä kärryajoa. Rasti-Jusseilla on jo perinteeksi muodostunut suunnistusrata, joka on ollut todella suosittu aiempina vuosina, Särkipaju listaa.

Hän haluaa korostaa, että kaikenikäisten kannattaa tulla kokeilemaan ja etsimään uutta tekemistä.

– Meillä saat tutustua melkein 30 seuraan samassa paikassa ja yhdessä illassa. Monet toimijat kertovat mieluusti lisää myös vapaaehtoistoiminnastaan, jos haluaa kivaa tekemistä omaan arkeen, mutta lajin harrastaminen itsessään ei tunnu omalta. Kaikenlaisia osaajia ja harrastajia tarvitaan.

Tapahtuma sijoittuu yhteensä kolmeen paikkaan; Joupiskan rinneravintolan alueelle, tekonurmelle sekä Jääurheilukeskuksen isolle tekojääkentälle. Tulijoiden toivotaan aloittavan kierroksen Joupiskan rinneravintolan luota, josta infopisteeltä saa mukaansa alueen kartan.

– Me jaamme Joupiskan rinneravintolan läheisessä infopisteessä lehtisiä, joissa on lyhyet esittelyt seuroista ja alueen kartta. Siksi on kätevintä aloittaa alueen kiertäminen sieltä, toteaa Särkipaju.

– Rinneravintolan luota voi ostaa myös perinteisesti makkaroita, hän vinkkaa.

Hyvän sään salliessa paikalle suositellaan saapuvaksi jalan tai pyöräillen.

– Kannattaa suosia kävelyä tai pyöräilyä, sillä parkkitilaa ei ole älyttömästi. Muutenkin rennot vaatteet ja lenkkarit ovat hyvä varustus, sillä alueella tulee väkisinkin hieman kävelyä, kun kiertää pisteitä.

Särkipaju toivoo ihmisten saapuvan tapahtumaan sankoin joukoin ja avoimin mielin.

– Ei sinne muuta tarvita mukaan kuin iloinen ja avoin mieli!