Wille Rydman avautui tapauksensa poliisitutkinnasta, antaa piiskaa kokoomukselle – "Se on viimeinen kerta, kun minulla on ollut mitään intiimiä kanssakäymistä alaikäisen kanssa"

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) on kommentoinut niukasti häneen kohdistunutta kohua, joka syntyi kesäkuussa, kun Helsingin Sanomat uutisoi yhdeksän naisen kertoneen Rydmanin käyttäytyneen heitä kohtaan ahdistavasti.

Heti jutun alkupuolella kerrottiin, ettei Rydmania epäillä mistään rikoksesta.

Heinäkuussa poliisi kuitenkin tiedotti, että Rydman on päätynyt Keskusrikospoliisin tutkintaan. KRP aloitti esitutkinnan tapauksesta, jonka epäillään tapahtuneen vuonna 2015 ja kohdistuneen tekohetkellä täysi-ikäiseen henkilöön.

Rydman on kiistänyt epäilyt. Hänen mukaansa hänestä on väitetty muunneltua totuutta.

– Eräs Helsingin Sanomille minusta karmeita lausuntoja antanut henkilö on väittänyt minusta poliisille vieläkin törkeämpiä asioita. Asioita, joita välillämme ei koskaan ole todellisuudessa tapahtunut, Rydman kirjoitti heinäkuussa.

Nyt Rydman on palannut kommentoimaan asioita sosiaalisen median kautta sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat-esitutkinnan aloittamisesta tiedotettiin. Rydman teki rikosilmoituksen lehden uutisesta kesäkuussa.

– Tutkintapyynnössä nimikkeinä ovat törkeä kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen. Nimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen tiedotteessa.

Rydman antaa sosiaalisessa mediassa voimakkaasti piiskaa puolueelleen kokoomukselle, jonka eduskuntaryhmästä joutui eroamaan kohun seurauksena.

– Minut pakotettiin kesäkuussa eroamaan miltei kaikista tehtävistäni HS:n artikkelin johdosta. Oletettavasti siksi, että luultiin tai pelättiin artikkelin väitteiden olevan totta. Nyt väitteiden totuudenmukaisuus on kuitenkin poliisin esiselvityksessä tullut kyseenalaistetuksi, Rydman twiittaa.

On pääteltävissä, että kansanedustaja haluaisi takaisin kokoomuksen eduskuntaryhmään.

– Nyt kokoomuspäättäjien onkin syytä kysyä itseltään, olisiko samalla aika pakittaa kesäkuun pikajohtopäätöksistä. Jos ei, niin sehän merkitsisi sitä, että HS:n tuomio on voimassa kunnes toisin todistetaan – ja minä syyllinen, kunnes olen todistanut syyttömyyteni.

Esitutkinnan aloittaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että tutkinta johtaa rikostuomioon.

Maanantaina Rydman on julkaissut blogikirjoituksen, jossa pyrkii korjaamaan itsestään julkisuuteen syntyneitä käsityksiä.

– Minä olin kuitenkin kokoomusnuorissa aika tylsä tyyppi. Järjestön puheenjohtajana pyrin suitsimaan levotonta menoa esimerkiksi kieltämällä osan tapahtumista kokonaan alaikäisiltä, Rydman kirjoittaa blogissaan.

Blogissaan hän myöntää, että parisuhdehistoriassa on ollut historiaa myös alaikäisten (alle 18-vuotiaiden) kanssa.

– Runsaat kymmenen vuotta sitten aloin seurustella aavistuksen vajaa 18-vuotiaan tytön kanssa. Kokoomusnuorissa tutustuimme. Olin silloin itse 26-vuotias. Se on viimeinen kerta, kun minulla on ollut mitään intiimiä kanssakäymistä alaikäisen kanssa. Olimme yhdessä vajaat kaksi vuotta, Rydman kirjoittaa.

Myös blogikirjoituksessaan Rydman kritisoi erittäin voimakkaasti Helsingin Sanomien uutista.

– Tällaisen läpensä kyynisen ja häikäilemättömän lehtimiestoiminnan aiheuttamat inhimilliset kärsimykset ovat tietysti mittaamattomia. Sillä tuhotaan elämiä, uria ja ihmisiä.