Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan jälkeen livekokouksille on kysyntää

”Seinäjoen sisäänheittäjä” Jenniina Palmu kertoo, mitä ihmiset vaativat kokoustiloiltaan nyt, kun korona ei enää rajoita.

Seinäjoki Congressin myyntipäällikkö Jenniina Palmu tuntee paikalliset kokouspuitteet lattiasta kattoon. ”Seinäjoen sisäänheittäjäksikin” joskus tituleerattu Palmu sanoo ihmisten jälleen innostuneen kokoustamisesta muuallakin kuin yritysten ahtaissa keittiöissä.

– Koen ihmisten haluavan ensisijaisesti nähdä toisensa paikan päällä, mikä ei aina ollut mahdollista korona-aikana. Nyt porukat ovat taas innostuneet varaamaan kokoustiloja tapaamisia varten.

Palmun työnkuvaan kuuluu auttaa asiakkaita löytämään sopivat tilat ja muut tarvittavat palvelut tapahtumien sekä kokousten järjestämiseen. Asiakkaita on laaja kirjo; aina paikallisista valtakunnallisiin yrityksiin ja pienemmistä monen sadan henkilön organisaatioihin.

– Ensimmäisenä kriteerinä on tietenkin tilan koko, jotta se on sopiva ryhmän kokoon nähden. Koronarajoitusten aikaan saatettiin varata paljon isompia tiloja kuin normaalisti, jotta turvavälit säilyisivät. Nyt ollaan palauduttu takaisin normaaliin.

– Sen jälkeen tilan toimivuus, tekniikka ja helppous ovat tärkeitä tekijöitä useimmille. Sijainti ei ole aina määrittävä tekijä, sillä Seinäjoella monet paikat ovat lähellä keskustaa ja kuljetus on mahdollinen järjestää, hän sanoo.

Uudet asiat viehättävät ja jotkut kaipaavatkin mielenkiintoisia sekä luovempia tiloja tavallisen auditorion sijaan. Usein hän toimii ideointiapuna uusia juttuja kaipaaville.

– Jotkut tykkäävät perinteisemmistä tiloista, mutta kyllähän kaikki remontoidut tai täysin uudet tilat ovat kysyttyjä. Nykyään ei ole epätavallista vuokrata rentoja tiloja myös ideointipalavereita varten. Esimerkiksi Framilla yhdessä kokoustilassa on keinut, joissa saattaa luovuus kukkia tavallisia penkkejä paremmin.

– Saatan heitellä ilmoille villejäkin ideoita joskus, hän jatkaa nauraen.

Tekniikan toimivuuden tärkeys kokoustiloissa korostui parin viime vuoden aikana, eikä sitä olla täysin unohdettu.

– Kaikki haluavat, että homma pelittää niin kuin pitääkin. Pienemmällä tasolla kokoukset halutaan pitää lähtökohtaisesti läsnä, mutta valtakunnallisesti se ei tietenkään ole aina mahdollista. Tällöin tekniikan toimivuus korostuu, Palmu sanoo.

– Viime keväänä järjestettiin enemmän hybridi-toteutuksia, mutta nyt tilanne on rauhoittunut. Niiden perään kysellään silti edelleen. Isommissa tapahtumissa hybridi-vaihtoehto on mukana pienempiä useammin.

Korona-ajan jälkeen ihmisten varauskäytäntö tilojen suhteen on muuttunut.

– Meille saattaa tulla nykyään varausten ruuhkautumista, kun halutaan lyhyemmällä aikajänteellä vuokrata tiloja. Harvat pystyvät kovin ajoissa sanoa, aikooko osallistua tapahtumaan, Palmu toteaa.

Palmu korostaa Seinäjoen keskeistä sijaintia tapahtumien ja seminaarien järjestämiseen koko valtakunnan tasolla.

– Yritän aina korostaa, että me olemme todella hyvien kulkuyhteyksien varrella ja Helsinki-Oulu-akselin puolessavälissä, sillä monet eivät sitä välttämättä edes ole tulleet ajatelleeksi. Meillä myös paikalliset elämykset houkuttelevat järjestämään seminaareja ja tapahtumia.

Vaikka Seinäjokea mainostetaan kesätapahtumien kaupunkina, Palmun mukaan täällä on paljon tapahtumia ympäri vuoden.

– Vaikka puhutaan, että Seinäjoella ei tapahdu ikinä mitään kesän jälkeen, täällä järjestetään paljon seminaareja ja tapahtumia ympäri vuoden, hän sanoo nauraen.