Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna Joupiskalla suunnistaa jopa 2000 lasta ja nuorta

Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruudet järjestetään 26.-27.8. Joupiskan maastossa. Paikalle odotetaan jopa 3000 kävijää.

Valtakunnalliset Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut järjestetään viikonloppuna Seinäjoella. Kilpailuihin osallistuu noin 2000 suunnistajaa ympäri Suomen. Perjantaina startataan henkilökohtaisilla lähdöillä ja lauantaina nähdään jännittävät joukkueviestit. Joillekin kyseessä on vuoden suurin ja tärkein taisto.

– Nämä mestaruuskilpailut on tarkoitettu 9-20 -vuotiaille suunnistajille ja kisoissa edustetaan omaa kuntaa. Vasta 16-vuotiaat saavat osallistua Suunnistusliiton järjestämiin SM-kisoihin, joten sitä nuoremmille meidän kilpailumme on vuoden suurin suunnistustapahtuma, kertoo toisen järjestäjätahon, Seinäjoen Rasti-Jussien kilpailujohtaja Timo Svahn.

– Eniten osallistujia nähdäänkin 9-14-vuotiaiden luokissa, koska heille ei ole vielä SM-sarjoja, hän jatkaa.

Järjestäjäseuralle Seinäjoen Rasti-Jusseille kilpailujen järjestäminen luvattiin jo vuonna 2018. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kisojen piti olla viime vuonna, mutta pandemia siirsi niitä tähän ajankohtaan.

– Rakennamme kilpailut noin 80 talkoolaisen voimin. Torstaina kisakeskus rakentuu tekonurmelle, joka toimii kilpailun ytimenä. Näitä kisoja varten maastosta on teetetty täysin uusi kartta, sanoo Svahn.

– Kilpailuja saa tulla seuraamaan ilmaiseksi, hän jatkaa.

Svahnin mukaan Joupiskan maasto soveltuu täydellisesti tällaisten kisojen järjestämiseen.

– Maastossa on sopivasti kaikkea; Joupiskalla on runsas polkuverkosto sekä vaihtelevaa avokallioaluetta tuomaan haastetta kaikenikäisille suunnistajille. Maasto on ollut kilpailukiellossa jo parisen vuotta, jotta paikallisille ei tulisi kilpailuetua.

Seinäjoelta kisoihin osallistuu 43 suunnistajaa henkilökohtaiselle matkalle ja yhteensä 11 joukkuetta.

– Seinäjoella on hyvät mahdollisuudet pärjätä ja meillä on monta mitaliehdokasta. Taso on kyllä kilpailuissa kova, Svahn kertoo.

Odotukset kilpailua kohtaan ovat järjestäjätahoilla korkealla.

– Tapahtumalla on iso merkitys yhteisöllisyyden kannalta ja monet saavat paljon uusia kavereita. Myös tapahtuman siirtymisen sekä uuden maastokartan takia toivomme tietenkin, että tapahtuma on onnistunut, Svahn jatkaa.