Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erikoisliikkeen yrittäjä viihtyy Seinäjoen keskustassa

Alusasut Justihi Eikä Melekehen yrittäjä Kirsi Parvi on kiertänyt pop-up-myymälöiden kanssa ympäri Suomea. Vuosi sitten hän päätti jäädä pysyvämmin Seinäjoelle.

Alusvaatteiden erikoisliike Alusasut Justihi Eikä Melekehen on seissyt vahvasti paikoillaan Seinäjoen aseman läheisyydessä reilun vuoden verran. Yrittäjä Kirsi Parvella yrittäjyys on aina ollut vahvana verissä.

– Olen yrittäjäperheen kasvatti ja aina se on kytenyt sisälläni. Vuonna 2019 perustin oman alusvaateyrityksen. Nyt viimeistään olen huomannut, että se tuli tarpeeseen.

Hän työllistää tällä hetkellä jo yhteensä neljä myyjää itsensä lisäksi, joten homma on laajentunut nopealla tahdilla.

– Aluksi meillä oli Seinäjoella muutaman kerran väliaikaisia myymälöitä, kunnes huomasin, että kivijalkaliikkeelle on kysyntää. Viime vuonna meillä oli Seinäjoen liikkeen lisäksi 20 pop-up myymälää ympäri Etelä-Pohjanmaata, Keski-Suomea ja jopa Pirkanmaata. Tänä vuonna meillä tulee olemaan varmasti vielä tuotakin enemmän, Parvi sanoo.

Paikka Seinäjoen keskustassa on todettu toimivaksi.

– Tässä on sopivasti oma rauhansa, en haluaisikaan olla vilkkaassa kauppakeskuksessa. Asiakkaat tykkäävät sovitella rauhaisassa ympäristössä ja auton saa parkkiin viereen. Ja vaikka asemanseutua uudistetaan, meidän osa rakennuksesta saa pysyä paikallaan vielä monta vuotta, Parvi kertoo.

Pop-upeissa ihmiset ovat kiitelleet, että laadukas valikoima tuodaan lähelle pienemmillekin paikkakunnille.

– Olen saanut kyllä paljon kiitosta isosta valikoimasta ja siitä, että tuon sen lähelle ihmisiä.

Parven missio on, että kaikkien tulisi löytää itselleen sopivat alusvaatteet, kurveihin katsomatta.

– Olen pyrkinyt siihen, että meiltä löytyy jokaiselle sopivat. Joskus on ilo huomata, kun asiakas kävelee sisään ja luulee olevansa ongelmatapaus, jolle ei löydy yleensä mitään. Lähestulkoon aina meillä on saanut huomata, ettei vika olekaan itsessä ja istuvia on olemassa. Vaatteet tulee ostaa vartalon mukaan eikä toisinpäin.

– Ei ole olemassakaan sellaista kuin normaali vartalo. Kaikilla on oikeus hyvin istuviin alusvaatteisiin, hän jatkaa.

Hän sanoo alusvaateostosten tekemisen olevan monille välttämätön paha, mutta osalle samanlainen nautinto kuin mikä tahansa muukin shoppailu.

– Ammattitaitoisella avulla sen ei kuulu olla vaivalloista. Toivon, että kaikki nauttisivat alusvaateshoppailusta tai antaisivat sille mahdollisuuden olla muutakin kuin pakollinen juttu.

Parven mukaan jotkut ovat alusvaatekaupoilla ujompia kuin toiset.

– Joskus näkee ihmisiä melkein alasti ympäri kauppaa ja jotkut pysyvät visusti sovituskopissa. Mutta eipä tässä aikuisia naisia paljon enää hetkauta, hän toteaa nauraen.

Parven mukaan yrittäjän tulee olla hieman hullu, jotta uskaltaa ottaa riskejä.

– Minäkin perustin firman juuri koronan tulon aikoihin, joten elämä on ollut tietenkin epävarmempaa kuin ennen. Mutta riskejä täytyy ottaa, jotta menestyy. Minulla onneksi kaikki riskit ovat palkinneet, hän toteaa.

Tulevaisuus näyttää alusasuliikkeelle valoisalta, vaikka syksyllä otetaankin hieman rauhallisemmin.

– Nyt kesän jälkeen pitää hetkeksi rauhoittua ja suunnitella paremmin tulevaa. Aika kovaa tässä on nyt kolme vuotta menty, Parvi naurahtaa.

– Aina meillä tulee kuitenkin olemaan vähintään yksi pop-up-myymälä kivijalkaliikkeen lisäksi. Haaveissa on lisäksi uusien kivijalkaliikkeiden perustaminen, ehkä Keski-Suomeen tai Pirkanmaalle, hän summaa.