Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klapia hamstrataan nyt ennätysmääriä ja ennätysajoissa

Klapia on vielä saatavilla, mutta nyt alkaa olla kiire.

Sähkön hinnan hurja noususuhdanne on saanut ihmiset pohtimaan kotitalouksilleen vaihtoehtoisia lämmityskeinoja. Yksi keino säästää tulevan talven lämmityskustannuksissa on ottaa kodin tulisija tehokkaaseen käyttöön, mikä onkin jo saanut paitsi nuohoojat kiireisiksi myös klapikaupan erityisen kuumaksi.

Monessa paikassa myydään klapien suhteen jo “eioota”, mutta satunnainen soittokierros eri puolille maakuntaa kertoo, että klapeja vielä riittää, mutta viimeistään nyt on oltava hereillä.

Jussi Ylihannuksela Ilmajoelta kertoo, että koivuklapia on vielä saatavilla, mutta tavaraa riittää enää aivan maksimissaan kolmeksi viikoksi.

– Jos sesonki jatkuu samanlaisena kuin tähän asti, sitä riittää enää kahdeksi viikoksi.

Ylihannuksela on tehnyt saman havainnon, kuin kaikki muutkin toimittajan jututtamat klapimyyjät, sesonki on alkanut tänä vuonna ennätysajoissa.

Keväällä ajattelin varmasti riittävän, mutta enää en olekaan varma.

– Normaalisti sesonki alkaa elo-syyskuulla, mutta nyt on liikkunut klapia jo noin puolitoista kuukautta etuajassa. Tämä on aikaisemmin kuin koskaan noin kymmenen vuoden aikana, mitä itse olen klapia myynyt.

Saman huomion ovat tehneet myös Alpo Syvänen Seinäjoelta ja Jukka Alakarhu Lapualta.

– Kesäkuussa se jo alkoi ja heinäkuusta alkaen on ollut ihan mahdotonta, ei koskaan ole ollut tällaista, Syvänen toteaa.

– Olen viitisentoista vuotta klapia myynyt ja on täysi poikkeus kyllä tämä vuosi, Alakarhu miettii.

Myös Syväsellä ja Alakarhulla on vielä klapia myynnissä, mutta sitä kuinka pitkälle ne riittää, on vaikea ennustaa.

– Tein klapia niin paljon, että keväällä ajattelin varmasti riittävän, mutta enää en olekaan varma. Jos buumi tällaisena jatkuu, niin ei nämä kevättä näe, Syvänen tuumaa.

Myös Alakarhu arvelee, että jos vauhti pysyy nykyisellään, loppuu tavara viimeistään vuoden vaihteen jälkeen.

Klapimyyjät ovat tehneet toisenkin huomion, klapia tilataan nyt normaalia suurempia määriä.

– Pientä hamstrausta on ilmassa, nyt otetaan aika ronskisti. Ei se ehkä pääsääntö ole, mutta sellainen ilmiö on havaittavissa, Alakarhu miettii.

– Tilausmäärät ovat nyt suurempia. Ne, jotka ennen ottivat puolitoista mottia, ottavat nyt kolme, ja ne jotka ottivat kolme, ottavat nyt kuusi, Syvänen täsmentää.