Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Crocodilesin nousujohteinen kehitys toi Seinäjoelle jenkkifutiksen SM-hopeaa

Haastajan asemasta loppuotteluun lähtenyt seinäjokelaisjoukkue oli lähellä kukistaa Kuopion Steelersin loppuottelussa

Seinäjoen Crocodilesin katsomovalmentajana toiminut Samu Juppo seurasi Kuopiossa pelattua amerikkalaisen jalkapallon finaalia varsin jännittävissä tunnelmissa. Kaksi edellistä kautta Crocodilesin päävalmentajana toiminut Juppo kohtasi Kuopiolaisen joukkueen välierissä kahdesti, lyhyen kauden 2020, ja hieman pidemmän kauden 2021 aikana. Molemmilla kerroilla kuopiolaisyhdistelmä Steelers vei voiton ja eteni loppuotteluun. Crocodiles puolestaan jäi kahdesti neljänneksi.

Nyt SM-hopea maistui Kuopiossa sitäkin paremmalta ja oli Crocodilesin ensimmäinen mitali vuoden 2016 SM-hopean jälkeen.

– Olimme Vaahteraliigan nuorin joukkue ja kesän aikana kehitys oli nousujohteinen. Peilillisesti kehityimme koko ajan kauden loppua kohti, Juppo toteaa.

Crocodiles voitti Porvoon runkosarjan päätöskierroksella ja nousujohteinen kausi sai lisää uutta potkua alleen Crocodilesin lyödessä välierissä Helsingin Wolverinesin.

Nuori joukkue hitsaantui koko ajan yhteen.

– Se oli tiukka peli, jonka voitimme yhdellä maalilla. Teimme lopussa maalin ja onnistuimme itse puolustamaan.

Selvää oli, että Crocodiles lähti loppuotteluun haastajan asemasta. Steelers oli voittanut kaikki kauden ottelunsa, mutta Crocodiles teki ottelusta kuopiolaisille kauden haastavimman pelin. Seinäjokelaiset pitivät Steelersin hyökkäyksen pienissä jaardeissa. Crocodiles puolestaan onnistui etenemään, mutta Steelersin puolustusalueen lähestyessä tuli ongelmia.

– Olimme lähellä, sillä pelikellossa oli vain alle kaksi minuuttia aikaa, kun tulimme tasoihin lukemiin 14-14. Kuopion jenkkivahvistus onnistui kuitenkin lopussa. Jos olisi tullut jatkoaika tai hyökkäyskilpailu, uskon, että olisimme olleet vahvoilla.

Juppo kuitenkin toteaa hopean olleen joukkueelle kova juttu.

– Joukkueessa oli paljon nuoria pelaajia ja hopea oli ensimmäinen mitali heille aikuisten sarjoissa. Se oli myös seuralle mitali pitkästä aikaa eli vuoden 2016 jälkeen.

Juppo toteaa tiukan välierän tuoneen henkistä tukea ja harjoituksissa ennen finaalia oli hyvä fiilis. Crocodiles oli hävinnyt Steelersille molemmat runkosarjan pelit, mutta loppuottelussa ei kuopiolaisyhdistelmä enää ollut kaukana.

– Nuori joukkue hitsaantui koko ajan yhteen. Tarvittiin kokemusta, mitä tuli kauden aikana ja finaalissa pelasimme ehdottomasti kauden parhaan pelin, Juppo toteaa.